Među hrvatskim nogometašima ima dosta ljubitelja NBA lige

 DIMITAR DILKOFF Afp
Povodom 75 godina

Velika čast za bivšeg Vatrenog! NBA liga ga postavila u žiri za odabir najboljeg europskog košarkaša

Hrvat je među onima koji će, uz publiku, odabrati dvije najbolje europske NBA momčadi.
Piše: S.N.Objavljeno: 24. studeni 2021. 16:27

NBA liga ove godine slavi svoj 75. rođendan, a tim povodom su iz vodstva najjače košarkaške lige na svijetu odlučili napraviti različite izbore. Već je objavljen popis 75 najboljih igrača u povijesti lige, a sada su najavili nove izbore u kojima će sudjelovati samo Europljani.

Naime, europski NBA ured je objavio kako će do kraja sezone ljubitelji NBA lige sa Starog kontinenta moći izabrati najbolju momčad svih vremena, najbolji NBA dres, najbolji NBA trenutak te prvu i drugu najbolju momčad sastavljenu od Europljana. Trenutno se može glasati samo za najbolju momčad svih vremena, a u ponudi su dvije generacije Bostona (1958.-1969. te 1980.-1987.) te po jedna Lakersa (1979.-1989.), Chicaga (1995.-1998.) i Golden Statea (2015.-2018.).

Glasati možete na stranici NBA.com/Eurovote, a konačni rezultati će se dobiti tako da će 50% bodova donijeti glasovi publike, a 50% glasovi komisije koju je NBA liga odabrala. Upravo je ta komisija ono što je zaintrigiralo mnogobrojne ljubitelje košarke.

Naime, osim košarkaških radnika, u komisiji su se našli i ljudi iz drugih profesija pa Hrvatsku predstavlja nekadašnji Vatreni Ivan Rakitić. Uz njega, u komisiji iz Hrvatske je novinar Večernjeg lista Dražen Brajdić. Osim Rakitića, nogometaše zastupa još Thibaut Courtois.

Spomenimo i kako će se onaj najzanimljiviji izbor, za prvu i drugu europsku momčad, održati između 28. ožujka i 10. travnja sljedeće godine. Hrvatska bi morala biti zastupljena u tom izboru, a ostaje nam da vidimo s koliko igrača. Toni Kukoč i Dražen Petrović su sigurno među najvećim Europljanima koji su igrali u NBA ligi, a tu je i još jedan član Kuće slavnih, Dino Rađa.

Linker
27. srpanj 2024 01:32