Ja Morant (desno) u društvu Dillona Brooksa

 RONALD MARTINEZ/Getty Images Via Afp
CIJENA INCIDENATA

Velika NBA zvijezda izgubila 40 milijuna dolara jer nije izabrana u najbolje petorke

Morantu je vjerojatno presudila činjenica kako je ove godine izazvao brojne skandale
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2023. 09:27

NBA liga je izabrala najbolje tri petorke lige, a u njima nije bilo mjesta za Ja Moranta. Playmaker Memphis Grizzliesa je imao odličnu sezonu s prosjekom od 26,2 poena, 8,1 asistencija, 5,9 skokova i 1,1 ukradene lopte te vodio svoju momčad do drugog mjesta u Zapadnoj konferenciji u regularnom dijelu sezone, ali to nije bilo dovoljno glasačima da mu dodijele jedno od šest bekovskih mjesta u ovom izboru.

Ispred Moranta su bili Shai Gilgeous-Alexander, Luka Dončić (prva petorka), Stephen Curry, Donovan Mitchell (druga) te De‘Aaron Fox i Damian Lillard (treća petorka). Morant je definitivno zaslužio biti u konkurenciji s njima, a vjerojatno su mu jednu od petorki oduzeli skandali u koje je bio upleten. Najveći među njima je bio onaj kada je mahao pištoljem u jednom noćnom klubu zbog čega je bio i suspendiran od strane Memphisa, a imao je Morant tijekom sezone još nekoliko istupa koji su bili povezani s nasilnim ponašanjem.

Činjenica kako nije izborio jednu od All-NBA petorku oduzela je Morantu gotovo 40 milijuna dolara. Naime, on je potpisao novi, maksimalni ugovor sa svojom momčadi po kojem će u sljedećih pet godina zaraditi 194,3 milijuna dolara. Da je upao u jednu od tri All-NBA petorke taj bi ugovor bio za 30% veći, odnosno iznosio bi 233 milijuna dolara. To povećanje su mogli dobiti i Pascal Siakam, Fred VanVleet, Jamal Murray, Zion Williamson i Darius Garland, ali oni su ipak bili daleko od ovog izbora.

Osim Moranta, ovom izboru su se nadali i Jalen Brunson (New York Knicks), Kevin Durant, Devin Booker (oba Phoenix Suns), pa i Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves). No, svi će oni za to morati čekati sljedeću godinu...

Linker
19. travanj 2024 13:39