Sabonis i McCollum su promijenili klubove

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
SRIJEDA JE DEADLINE

Velika razmjena u NBA ligi! Dvije zvijezde promijenile klubove, palo još nekoliko zanimljivih dogovora

Prvo su trade napravili Portland i New Orleans, a zatim Indiana i Sacramento
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2022. 20:16

Uzbudljivo je u NBA ligi i kad se ne igraju utakmice. Sutra je trade deadline, odnosno posljednji dan kada klubovi mogu razmjenjivati igrače, a već danas su se dogodila dva velika posla.

Prvo su trade napravili Portland i New Orleans. Središnja figura je bio CJ McCollum, sjajan bek koji je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Blazersima i u karijeri je na prosjeku od 19 poena te po 3,4 asistencije i skoka. On je otišao u Pelicanse, a zajedno s njim još dva igrača - Larry Nance i Tony Snell. U suprotnom pravcu su otišli Nickeil Alexander-Walker, Josh Hart, Tomas Satoransky i Didi Louzada, ali i tri picka. Jedan je onaj prve runde na draftu 2022. i to u slučaju da New Orleans bude imao draft izbor između 5. i 14. Ako to ne bude slučaj, pick se prebacuje na jednu od sljedećih godina, a nije poznato koju. Uz to, New Orleans je u Portland poslao još dva picka druge runde.

Trade su nakon toga napravili Indiana i Sacramento, a ovdje u glavnoj ulozi dvostruki All-Star centar Domantas Sabonis. Litavac je iz Pacersa otišao u Kingse, a zajedno s njim i Jeremy Lamb te Justin Holiday. Indiana je dobila odličnog mladog igrača Tyresea Haliburtona te Buddyja Hielda i Tristana Thompsona. Sacramento je dobio i pick druge runde 2027. godine.

Linker
30. travanj 2024 19:41