MITCHELL LEFF Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Velika večer Phile i Bostona: Dominacija u prvim ogledima, briljirali Embiid i Harden te trojac Celticsa

Prvi ogledi krucijalnog dijela NBA sezone nisu ponudili fanovima previše nezivjesnosti
Piše: SNObjavljeno: 15. travanj 2023. 23:26

Joel Embiid i i James Harden predvodili su Philadelphiju 76erse u 121:101 pobjedi nad Brooklyn Netsima u prvoj utakmici play-offa prvog razreda američke košarke. U potpuno jednosmjernom ogledu čitava dominacija pripala je domaćinima, koji od prvog poena nisu ispuštali vodstvo iz ruku.

Embiid je ogled završio s 26 poena, pet skokova i tri asistencije, dok se Harden može pohvaliti ‘double-double‘ učinkom s 23 poena i 13 asistencija, kojima je pridodao i četiri skoka. Nešto skromnijeg, ali i dalje sjajnog učinka, susret je odradio Tobias Harris, koji broji 21 poen te po četiri skoka i asista. Najbolji strijelac Netsa, ujedno i ime s najvećim brojem postignutih poena (30), bio je Mikal Bridges. Druga od mogućih sedam utakmica u seriji odigrat će se utorak.

Žustrim tempom prvu su zadaću odradili i košarkaši Boston Celticsa. Jayson Tatum i društvo sva su pitanja riješili do isteka prvog poluvremena, već tada Boston je imao 74:44 vodstvo nad Atlanta Hawksima, a na kraju je bilo 112:99.

U drugom je dijelu Atlanta uspjela smanjiti rezultatski minus, ali nije bila niti blizu velikog preokreta.

Boston je predvodio Jayleen Brown sa 29 poena, 12 skokova i 3 asistencije, Jayson Tatum dodao je 25 poena, 11 skokova i dvije asistencije, a Derrick White 24 poena, 5 skokova i 7 asista.

Kod gostiju je najraspoloženiji bio Dejounte Murray sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija.



NBA doigravanje, prvi krug:

Philadelphia (3) - Brooklyn (6) 121-101 (Philadelphia je povela 1-0 u seriji na četiri pobjede).

Linker
18. travanj 2024 09:14