Michael Porter mora na operaciju leđa

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NEMAJU SREĆE

Veliki problemi za Jokića i Denver - mlada zvijezda zbog ozljede neće igrati do kraja sezone

Kroz cijelu karijeru ima problema s leđima... Je li ovo kraj bilo kakvih ambicija za momčad Nuggetsa?
Piše: E.F.Objavljeno: 29. studeni 2021. 18:34

Momčad Denver Nuggetsa nema sreće s ozljedama. Njihova velika zvijezda Jamal Murray ne igra još od kraja prošle sezone zbog teške ozljede ligamenata koljena, a sada mu se na listi ozlijeđenih priključio i 23-godišnji Michael Porter.

Ovaj košarkaš, nominalno treći igrač momčadi koja ima šampionske ambicije, kroz cijelu karijeru ima problema s leđima koja ga muče i ove sezone, a sada je objavljeno kako će Porter morati na operaciju. Američki mediji prenijeli su informaciju koju je objavio njegov menadžer, ali nema nikakvih vijesti o tome kada bi se Porter mogao vratiti na parket. Objavljeno je samo da će van parketa biti 'neodređeno vrijeme' te da će sve biti jasnije nakon operacije, ali neslužbene vijesti iz Denvera javljaju da neće igrati do početka sljedeće sezone.

Porter je bio jedan od najtalentiranijih sveučilišnih košarkaša u svoje doba, ali zbog problema s leđima je i tada morao na operaciju te je pao na 14. mjesto na draftu 2018. godine. Zbog te operacije je propustio cijelu rookie sezonu te zaigrao tek u sezoni 2019./20. Tada je imao prosjek od 9,3 poena i 4,7 skoka po utakmici, a prošle sezone je sve to podigao na 19 poena i 7,3 skoka po utakmici.

Taj skok u igri bio je dovoljan Denveru da mu ovog ljeta da novi ugovor vrijedan 172 milijuna dolara na pet godina, a ove sezone je Porter zbog bolova u leđima odigrao samo 9 utakmica u kojima je imao prosjek od 9,9 poena i 6,6 skokova.

Osim Murrayja i Portera, Denver do kraja sezone ne može računati ni na P.J.Doziera koji ima težu ozljedu koljena. Nikola Jokić je propustio zadnjih nekoliko utakmica zbog ozljede zgloba, ali on bi se uskoro trebao vratiti na parket. Doduše, njegove i momčadske ambicije su sada definitivno pale, a Denver je trenutno na 10. mjestu Zapadne NBA konferencija s omjerom 9-10.

Linker
22. travanj 2024 14:47