Damian Lillard

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
ŠTO SE DOGODILO?

Veliki sukob u Milwaukeeju par dana prije početka sezone. Klub napustio čovjek od povjerenja najvećeg pojačanja

Terry Stotts više nije pomoćni trener Adrianu Griffinu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. listopad 2023. 11:29

Nekoliko dana prije početka nove NBA sezone veliki skandal je potresao Milwaukee Bucks. Naime, pomoćni trener Terry Stotts odlučio je napustiti klub nakon verbalnog sukova s glavnim trenerom Adrianom Griffinom.

Obojica su u Milwaukee došla ovog ljeta. Griffinu je ovo prvi samostalni posao nakon što je godinama bio pomoćni trener u mnogim klubovima dok se Stotts trebao vratiti ulozi pomoćnika nakon 2012. godine i posla u Dallasu. Poslije toga je on bio glavni trener u Portlandu devet sezone, a u Milwaukeeju je ranije bio glavni (2005.-2007.) i pomoćni trener (1998.-2002.).

Kada je Griffin imenovan nasljednikom Mikea Budenholzera u Bucksima, bio je jako sretan što će na klupi pored njega sjedati upravo Stotts.

- On je napadački mastermind, ali ne vidim ga samo kao ofenzivnog trenera. On će biti netko na kojeg ću se oslanjati, a imati njega u stožeru je kao da sam ostvario home run - rekao je Griffin u lipnju, ali četiri mjeseca kasnije došlo je do razilaženja.

Sve se dogodilo nakon treninga. Prilikom zajedničkog pozdravljanja igrača i trenera Griffin je trenerima rekao da želi da ostanu nakon što treneri odu kako bi raspravili neke stvari. Stotts je, umjesto toga, počeo razgovor s Damianom Lillardom i Giannisom Antetokounmpom i od Griffina tražio nešto vremena da provede s njima. Trener Bucksa to nije prihvatio nego je vikom, ispred cijele momčadi, tražio od Stottsa da se vrati među trenere što je ovaj očigledno shvatio kao poniženje i podnio ostavku.

- Morat ćete njega pitati zbog čega je otišao. On je sjajan čovjek, naučio sam puno od njega u ovom kratkom vremenu i želim mu sve najbolje - kratko je komentirao Griffin cijelu situaciju.

Zanimljivo je kako Stotts ima sjajan odnos s Lillardom kojeg je vodio devet godina u Blazersima. Nakon što je Stotts donio odluku o odlasku iz Milwaukeeja pričao je s Lillardom koji je to i potvrdio, ali nije medijima iznio sadržaj tog razgovora.

Linker
02. svibanj 2024 23:31