CHRISTIAN PETERSEN/Getty Images Via Afp
‘DAJ TU LOPTU‘

VIDEO: Bizaran incident obilježio pobjedu Sunsa. Jokić laktom ‘kresnuo‘ vlasnika Sunsa i dobio tehničku

Srbin je htio što prije izvesti loptu, koja je u tom trenutku bila u rukama prvog čovjeka Phoenixa
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2023. 06:16

Košarkaši Phoenixa pobijedili su Denver Nuggetse sa 129:124 u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije te izjednačili seriju na 2:2, a NBA liga svjedočila je jednom od najbizarnijih incidenata u ovoj sezoni.

U središtu je bio Nikola Jokić (28), koji je briljirao s 53 poena (šut 20/30) i 11 asistencija, a na kraju prvog poluvremena našao se u neočekivanom klinču s ni više ni manje nego vlasnikom Phoenixa Matom Ishbijom, zbog čega je zaradio tehničku pogrešku.

Dvostruki MVP lige pokušavao je, naime, doći do lopte nakon uspješnog bloka, ali Josh Okogie je bio brži i "poletio" prema klupi u trenutku dok su Sunsi imali igrača manje na terenu. Jokić je htio što brže iskoristiti tu situaciju i izvesti loptu, koja se u tom trenutku našla upravo u rukama Ishbije.

Srbin mu je krenuo otimati loptu, a kako se Ishbia opirao, hladnokrvno ga je odgurnuo podlakticom. Vlasnik Sunsa ubacio je pritom i malo oskarovske glume, nakon čega su suci pogledali snimku i Jokiću dodijelili tehničku.

Kada su učinci u piotanju, Booker je utakmicu završio na 36 poena i pritom dodao 12 asistencija, a Durant je uz također 36 poena upisao 11 skokova i šest asistencija. Landry Shamet, iznenađenje večeri, ubilježio je učinak od 19 poena, a od toga je ​​14 ubacio u zadnjoj četvrtini.

Peta utakmica serije na rasporedu je u utorak i igra se u Denveru. Domaćin je do sada pobijedio u svakoj utakmici.

Sunsi su bili bez veterana, razigravača Chrisa Paula (prepone) drugu utakmicu zaredom.

Denver je došao na 121-118 nakon Jokićeve trice i dodavanja Aarona Gordona minutu i 45 prije kraja. No, Durant je izveo dva slobodna bacanja nešto manje od minutu i pol do kraja i povećao razliku na pet koševa prije nego što je Murray pogodio koš 19 sekundi kasnije.

T.J. Warren je realizirao dva slobodna bacanja za Phoenix 22,4 sekunde do kraja, a Durant je dodao još dva 13,7 sekundi do kraja dok su Sunsi povisili vodstvo na 127-120 prije nego što su ga zatvorili.

Linker
03. svibanj 2024 12:32