Trey Murphy i Bojan Bogdanović

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NOĆ NA NBA PARKETIMA

VIDEO: Bogdanović je ponovno bio sjajan, no za pobjedu nije bilo dosta, poraženi i Šarić i Zubac

Iako za Denver nije mogao nastupiti Nikola Jokić, Clippersi su kod kuće svejedno upisali poraz.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2023. 08:17

Sva tri hrvatska NBA-igrača protekle noći sudjelovala su u dvobojima svojih klubova. Sva tri su i - izgubila. No, najbolji učinak u porazu 116:110 od New Orleans Pelicansa za svoje je Detroit Pistonse imao Bojan Bogdanović. Pistonsi su se vratili porazima, a najbolji je hrvatski košarkaš nastavio tamo gdje je stao sa svojim osobnim brojkama.

Zabio je 22 poena, dodao tome tri skoka i dvije asistencije za 36 minuta na parketu. Šut iz igre bio mu je 9-19, no zabio je samo jednu od ispucanih sedam trica. Pelicanse je double-double učinkom od 33 poena i 16 skokova predvodio sjajni Jonas Valančiunas, a do 20+10 je stigao Bogdanovićev suigrač, u zadnje vrijeme vrlo dobri Saddiq Bey.

Poraz su upisali i Phoenix Sunsi protiv Minnesote u potencijalno važnom dvoboju za mjesta u Play-inu Zapadne konferencije. Završilo je 121:116, a Dario Šarić je u igri proveo 18 minuta, Ostvario je učinak od pet poena, tri skoka i jednog dodavanja. Po 31 poen postigli su Antony Edwards za Timberwolvese i Damion Lee za Sunse.

Iako zbog ozlijede ruke za Denver Nuggetse nije mogao nastupiti Nikola Jokić, nije to pomoglo Ivici Zupcu i LA Clippersima. Na svom parketu poraženi su sa 115:103, a hrvatski je centar sudjelovao u 28 minuta i skupio šest poena uz sedam skokova i jedno dodavanje. Kawhii Leonard je za Clipperse zabio 24, dok je isto toliko u redovima pobjednika stavio Jamal Murray, uz 22 poena Michaela Portera.

Linker
19. travanj 2024 16:47