Bojan Bogdanović je u posljednje tri utakmice pogodio 21 tricu iz 35 pokušaja

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
TRICE GAĐA SA 60%

VIDEO: Bogdanović je u najboljoj formi ove sezone, a sve je krenulo od jednog važnog trenutka

Hrvatski košarkaš u posljednje je tri utakmice na prosjeku od 27.7 poena.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 10. ožujak 2022. 13:22

Bojan Bogdanović je u odličnoj formi. Nakon što je prije četiri dana protiv Oklahome s 11 trica postavio rekord Utah Jazz po ubačenim dalekometnim šutevima u jednoj utakmici, 'Babo' je nastavio s odličnim partijama i u nakon toga. Dallasu je ubacio 21 poen, a sinoć je protiv Portlanda ubacio 27 poena za samo 24 minute igre te još jednom bio najefikasniji igrač svoje momčadi.

Hrvatski košarkaš tako je po treći put ove sezone spojio tri utakmice u kojima je postigao najmanje 20 poena. Nakon što je u drugoj polovici siječnja te u veljači igrao pomalo promjenjivo, Bogdanović je sada pokazao da se i dalje radi o elitnom šuteru. U ove tri utakmice je na prosjeku od 27,7 poena uz nevjerojatan šut od 61,4%, a trice je pogađao sa 60% preciznosti uz veliki volumen šuta. Naime, u ove tri utakmice Bogdanović je pogodio 21 tricu iz 35 pokušaja. Šuterskim brojkama dodajmo i 3,7 skoka te 3 asistencije po utakmici.

Šuterska eksplozija nije slučajna. Naime, Bogdanović je od 18. siječnja na prstu lijeve ruke nosio povez koji je držao prst u ispruženom položaju. Iako se radi o nešuterskoj ruci, taj je povez Bogdanoviću smetao, a napokon je prst zacijelio pa je 'Babo' prošlog tjedna skinuo povez. Bilo je to prije utakmice protiv New Orleansa koju je odigrao loše, ali je onda uslijedila ova eksplozija u posljednje tri utakmice.

Inače, zanimljivo je da je Bogdanović s 11 trica srušio rekord Utah Jazza kojeg je još od 1995. postigao Jeff Hornacek. On je tada ubacio 8 trica za Jazz što je rekord kojeg su kasnije izjednačili Randy Foye, Rodney Hood, Jordan Clarkson, Joe Ingles i sam Bogdanović dva puta. No, sada se 'Babo' nalazi sam na vrhu te liste.

image

Rekord Utah Jazz u tricama

TWITTER

Linker
30. travanj 2024 04:11