Bogdanović je odigrao odličnu utakmicu

 TOM PENNINGTON Afp
UTAH NAPRAVILA BREAK

VIDEO: Bogdanović junak Jazza na otvaranju playoffa - hrvatski košarkaš postigao 26 poena

Utah Jazz je pobijedila u prvoj utakmici protiv Dallas Mavericksa koji su igrali bez Luke Dončića.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. travanj 2022. 21:58

Počeo je NBA playoff. U prvoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja Utah Jazz je oduzela prednost domaćeg terena Dallas Mavericksu i pobijedila rezultatom 99:93.

Jazzerima je posao bio olakšan neigranjem Luke Dončića, koji ima ozljedu mišića potkoljenice, ali Mavericksi su se junački držali do same završnice utakmice. Vjerojatni najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je utakmicu završio s 26 poena uz šut 11/20 te 2/6 za tricu. Imao je Babo i 5 skokova te 4 asistencije.

Bogdanović je važnu ulogu odigrao u prvom poluvremenu kada je ubacio 20 poena i praktično jedini napadački raspoložen igrač svoje momčadi. Donovan Mitchell je u prvom poluvremenu pogodio samo jedan šut, ali zato je Bojan radio nered u obrani Dallasa. Koristio je svoju prednost u visini i dobru leđnu tehniku pa protivničke igrače 'spuštao' u reket i pogađao preko njih. Da nije bilo njegovog dobrog učinka u prvom poluvremenu Dallas bi vjerojatno imao prednost na poluvremenu. Uostalom, vodili su više-manje cijelo vrijeme u prve 24 minute, ali na kraju je Utah na odmor otišla s 45:43.

U drugom poluvremenu razigrao se Mitchell pa je Utah odmah otišla na 12 poena razlike. No, Dallas je uspijevao doći do slobodnih bacanja te tako utakmicu održavao neizvjesnom, a u zadnjoj četvrtini opet je Bogdanović imao važnu ulogu. Nije Bojan više toliko pogađao protivnički oprez, ali je Utah koristila njegovu prednost u visini te pozivala napade preko njega. U strahu od učinka iz prvog poluvremena Dallas je udvajao hrvatskog reprezentativca, a on je nalazio slobodne igrače koji su imali dovoljno prostora za pogađanje koševa.

image

Bojan Bogdanović protiv Dallasa

SOFA SCORE

Na kraju je Mitchell ipak bio najefikasniji igrač utakmice s 32 poena uz po 6 skokova i asistencija, a iako je Rudy Gobert postigao samo 5 poena, treba spomenuti njegovih 17 skokova i 3 blokade. Kod Dallas najbolji su bili Jalen Brunson (24p, 7s, 5a) i Spencer Dinwiddie (22p, 8a, 4s).

Druga utakmice ove serije je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak. Domaćin je opet Dallas, a nije sigurno da će se Dončić oporaviti do te utakmice.

Linker
25. travanj 2024 18:15