CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
NEVJEROJATNI INCIDENT

VIDEO ‘Bosanska zvijer‘ nakon što ga je srušio najveći NBA divljak: ‘Tom čovjeku treba pomoć‘

Draymond Green udario je Jusufa Nurkića na utakmici između Phoenixa i Golden Statea
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. prosinac 2023. 10:26

Nije lako srušiti na pod čovjeka od 211 centimetara i 132 kilograma, a posebno ako se radi o vrhunskom sportašu kao što je to Jusuf Nurkić. No, uspjelo je to Draymondu Greenu u još jednom divljačkom potezu košarkaša Golden State Warriorsa po kojima je proteklih godina postao poznat.

Green je prije nešto manje od mjesec dana na utakmici protiv Minnesote uhvatio za vrat Rudyja Goberta i za to dobio rekordnu kaznu od pet utakmica neigranja, ali to ga nije niti malo opametilo. Noćas je u jednom trenutku iz okreta udario rukom u lice Nurkića koji se uslijed jačine udarca srušio na pod. Bosanskohercegovački košarkaš jeste prije toga držao Greena za dres, ali ovakva reakcija je i više nego pretjerana.

Green je isključen s utakmice i sigurno ga čeka nova oštra kazna komesara NBA lige Adama Silvera, a Nurkić je nakon utakmice izrazio zabrinutost za Greena.

- Što se događa s njim? Ne znam. Mislim da ‘bratu‘ treba pomoć. Sretan sam da me nije pokušao zadaviti, ali u isto vrijeme ovo nema veze s košarkom. Ja sam tu samo zbog košarke, a on udara ljude. Mislim da smo ovo vidjeli prečesto, a nadam se da će sve što mu se događa u životu biti bolje - rekao je Nurkić.

Green se nakon utakmice ispričao zbog udarca.

- Nikad se ne ispričavam zbog stvari koje sam imao namjeru napraviti, ali ovaj put se moram ispričati Nurkiću jer ga nisam imao namjeru udariti - rekao je košarkaš Warriorsa koji je rekao kako je u tom trenutku pokušao ‘prodati‘ sucima prekršaj kojeg je, po njemu, napravio Nurkić.

- To obično pokušavam napraviti sa svojim rukama tako da sam išao ‘prodati‘ prekršaj. Zamahnuo sam i nenamjerno ga udario - zaključio je Green.

Linker
28. travanj 2024 13:03