Kyrie Irving
 Brad Penner / USA TODAY Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: CELTICSI I DALJE SAMI NA VRHU 'Maskirani' Irving vodio Boston do 13. pobjede u nizu, Raptorsi iznenadili Rocketse!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 15. studeni 2017. 09:30

Prije početka ove sezone GM Celticsa Danny Ainge napokon je unovčio dobar dio marljivo skupljanih resursa (pickova, igrača) i složio na papiru možda i najpotentniju momčad Istoka. A tada se nakon nekoliko minuta prve utakmice sezone naizgled sve rasplinulo u jezivoj ozljedi Gordona Haywarda koji je doveden iz Utah Jazza i motiviran 128 milijuna dolara teškim ugovorom da bude nove lice franšize.

No, to se nije dogodilo.

Nakon dva poraza na samom početku, Celticsi su se brzo oporavili od početnog šoka te su noćas u gostima kod Brooklyna ostvarili već 13. pobjedu - štoviše, s omjerom 13-2 predvode cijelu ligu. Prema novoj pobjedi predvodio ih je Kyrie Irving koji je zbog ozljede igrao s maskom na licu, što ga nije spriječilo da zabije 25 poena uz 5 asistencija. Uz njega sjajno je odigrala i ostatak prve petorke od kojih je Marcus Morris zabio 21 poen uz 10 skokova, rookie Jayson Tatum je dodao 19 poena, Al Horford 17 uz 11 skokova, dok je atletični Jaylen Brown zabio 14 poena. Kod Netsa je najviše ubacio Joe Harris, koji je s klupe postigao 19 poena.

- Ovo je nevjerojatan niz i s njim dolazi i cijela medijska halabuka oko toga kada će završiti, naročito jer Warriorsi u četvrtak dolaze u Boston. Iskreno, veselim se tome - rekao je Irving nakon utakmice.

Donekle iznenađujući poraz doživjeli su Rocketsi koje su u Houstonu svladali Raptorsi sa 129-113. Goste su predvodili DeMar DeRozan s 27 poena, 6 skokova i pet asistencija te Kyle Lowry s 19 poena i 10 asista, dok je C.J. Miles s klupe za samo 17 minuta ubacio 19 poena - 6 trica i jedno slobodno bacanje.

Naravno, najefikasniji u redovima domaće momčadi bio je bradonja Harden koji je uz loši, 8/25 šut iz igre zabio 38 poena (hoće to tako kad zabiješ svih 19 slobodnih bacanja), dodao 11 asistencija i uhvatio 5 skokova.

- Nismo bili dovoljno fokusirani. Došli smo blizu u drugom poluvremenu, ali to očito nije bilo dosta - zaključio je trener Rocketsa Mike D'Antoni nakon utakmice.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 02:23