Nikola Jokić

 SCREENSHOT/TWITTER
MORALI INTERVENIRATI RADNICI

VIDEO: Centar Miamija zakucavanjem iskrivio obruč, Nikola Jokić odmah uzeo stvar u svoje ruke

Nesvakidašnje scene zabilježile su kamere, a ubrzo se snimka proširila društvenim mrežama
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. lipanj 2023. 08:22

Nikola Jokić doveo je Nuggetse na samo još jednu pobjedu do NBA naslova nakon drugog uzastopnog trijumfa u Miamiju (108:95) s kojim je Denver došao do 3:1 prednosti u finalnoj seriji. Opet je centar Denvera na parketu radio sve što se od njega očekuje (utakmicu je zbog problema s osobnim greškama završio sa "samo" 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije), ali ovaj puta i više od toga. Pokušao je demonstrirati i majstorske vještine, doduše bezuspješno.

Utakmicu je, naime, obilježio prekid od nekoliko minuta nakon snažnog pokušaja pokušaja zakucavanja Miamijevog centra Bama Adebaya. Obruč se nakrivio, a Jokić ga je pokušao ispraviti bez nepotrebnog prekidanja utakmice. Objesio se centra Nuggetsa za obruč sa suprotne strane onoj na kojoj je visio Adebayo, ali nije pomoglo. Na teren su morali izaći radnici i vratiti obruč u regularan položaj.

Jokić je, inače, opet ispisao povijest. Nitko prije njega u povijesti NBA play offa nije ostvario više od 250 skokova te više od 150 asistencija. U četvrtoj utakmici finalne serije zbog problema s osobnim greškama morao je na klupu pa su trenera Denvera Michaela Malonea pitali je li mu to bilo najtežih pet minuta u životu.

- Najčešće kada Nikola nije u igri naša igra se raspadne, ali ovaj puta to nije bio slučaj. Igrali smo obranu i to nam je donijelo pobedu. Možda ne igramo prelijepu košarku kada Nikola nije na parketu, ali zato igramo obranu i trudimo se - kazao je Malone.

Linker
19. svibanj 2024 06:22