Luka Dončić

 SCREENSHOT
NEMILE SCENE

VIDEO: Dončića gađali punom čašom leda, navijač bježao iz dvorane! Pogledajte situaciju iz Brooklyna

Niti to nije uspjelo zaustaviti čarobnog Slovenca. Srećom, promašili su ga...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. listopad 2022. 08:02

Luka Dončić bio je noćas u središtu pozornosti u Barclays Centru u Brooklynu, gdje su Netsi ugostili njegove Dallas Maverickse. Odigrao je Slovenac briljantnu utakmicu i pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede u produžetku, no ujedno je bio i metom napada iz publike.

Susret je, naime, prekinut nakon minute i 40 sekundi trajanja produžetka. Jedan je domaći navijač bacio čašu punu leda na teren, gađajući pritom Dončića.

>>> VIDEO NAPADA POGLEDAJTE OVDJE I OVDJE<<<

Srećom, promašio ga je. Potom je izgrednik pokušao u sprintu pobjeći iz dvorane, no pripadnici osiguranja uspjeli su ga u tome spriječiti. Kasnije je i uhićen, izvijestio je novinar ESPN-a Tim Bontemps.

Dallas je u produžetku ostvario pobjedu rezultatom 125:129, a Dončić je ostvario fantastičan, povijesni učinak uz 41 poen, 11 skokova i 14 asistencija. Bio mu je to već 47. triple-double od dolaska u NBA.

Još nije poznato s kakvim će se optužbama sučeliti napadač, no vrlo je vjerojatno da će mu biti zabranjen pristup dvorani u kojoj je izazvao incident.

Izgredi slične vrste vrlo su rijetki na NBA terenima. Tijekom NBA doigravanja 2021. godine navijač Boston Celticsa optužen je za napad ‘‘opasnim oružjem‘‘ kad je bacio bocu vode na igrača Netsa Kyrieja Irvinga.

Zanimljivo je da je trener Mavericksa Jason Kidd svjedočio sličnom incidentu u istoj dvorani 2013. godine. On je tada kao trener Netsa od svog igrača Tyshawna Taylora tražio da se zaleti u njega kako bi mogao teatralno baciti piće i izazvati dugačak prekid. Zbog toga je bio kažnjen s 50.000 dolara...

Linker
30. travanj 2024 16:10