Mario Hezonja
 Profimedia, SIPA USA
NBA LIGA

VIDEO: HEZONJA ODLIČNO ISKORISTIO RIJETKU ŠANSU Mario odigrao najbolju utakmicu sezone u porazu Magica, Bogdanović solidan u porazu Pacersa

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 14. prosinac 2017. 09:03

Više puta se pisalo ove jeseni kako je za Marija Hezonju ovo "biti ili ne biti" sezona u Orlandu. U protekle dvije godine mladi Dubrovčanin nije opravdao visoki peti pick drafta 2015., što zbog nepovjerenja trenera, što zbog činjenice da rijetke prilike uglavnom nije iskoristio. Je li veći problem u njegovom pristupu ili nemogućnosti prilično izgubljene franšize da od Hezonje napravi solidnog rotacijskog igrača, a kamoli nešto više, pitanje je za bolje upućene.

Zbog ozljeda Aarona Gordona i Arrona Afflaloa (te Evana Fourniera, Terrencea Rossa i Jonathana Isaaca) trener Magica Frank Vogel bio je prisiljen posegnuti još dublje u roster i razvojnu ligu te je tako i Hezonja drugu utakmicu zaredom startao u petorci.

Iako se ne treba veseliti porazu svoje momčadi od Clippersa (rezultatom 106-95), Mario može biti zadovoljan svojim učinkom, najboljim ove sezone. Za 35 minuta na terenu Hezonja je ubacio 17 poena (šut iz igre 6/11, trica 2/6, slobodna 3/4), uhvatio 9 skokova, imao 4 asistencije i 3 blokade, od kojih je posebno atraktivna bila ona na Austinu Riversu, sinu gostujućeg trenera Doca Riversa.

- Dečko je sposoban. Posljednjih godina se traži, međutim kada se izbori za minutažu onda pokazuje sjajne bljeskove. Sve je to dio razvoja mladog igrača. Nedostaje nam nekoliko važnih igrača i nismo kompletni. Ovo je prilika da se i drugi nametnu - rekao je trener Vogel.

U dresu Magica više od Hezonje je zabio tek Jonathon Simmons, 20 poena uz 8 asista i 6 skokova, dok je crnogorski centar Nikola Vučević dodao 14 poena, 12 skokova i 4 ukradene lopte. No, to nije bilo dovoljno da se pobijedi goste kod kojih je s klupe briljirao Lou Williams s 31 poenom, a DeAndre Jordan uhvatio 20 skokova uz 16 postignutih poena. Solidan je bio i srpski play Miloš Teodosić koji je ubacio 8 poena (šut iz igre 2/9) uz 6 skokova i 6 asista.

- Nekoliko momaka bilo je ozlijeđeno i netko je morao iskočiti i popuniti prazninu. Ja sam to bio u stanju učiniti - rekao je Williams nakon utakmice u kojoj za Clipperse nisu igrali ozlijeđeni Blake Griffin i Danilo Gallinari.

Indiana je noćas ugostila OKC, a bila je to utakmica kojoj se definitivno nije veselio Paul George. Bivši igrač Pacersa ljetos je napustio klub u kojem je odigrao svoje najbolje utakmice, i koji je ostao uz njega nakon teške ozljede te prešao u Oklahomu u nadi da s Westbrookom može doći do većeg uspjeha u doigravanju. Domaći navijači dočekali su ga salvom zvižduka koji su očito imali efekta jer je George ubacio tek tri šuta od upućenih 14 i utakmicu završio s 12 poena. Na sreću Thundera, deveti triple-double sezone Russa Westbrooka (10 poena, 12 asista, 17 skokova i grozan šut od 3/17 iz igre) i 23 poena i 13 skokova odličnog Stevena Adamsa bila su dovoljna za gostujuću pobjedu od 100 naprema 95.

- Sretan sam što je završio ovaj cirkus. Sad svi možemo nastaviti svojim putem. Shvaćao sam kakva će biti atmosfera, stoga mi ovo nije bilo iznenađenje - rekao je George nakon "toplog" dočeka u Fieldhouse areni.

S druge strane, bivši igrač OKC-a Victor Oladipo, koji se preporodio dolaskom u Pacerse, ubacio je 19 poena uz 6 asista i 5 skokova, ali uz čak 26 potrošenih šuteva (9 je pogodio). Drugi najbolji strijelac domaće momčadi bio je Bojan Bogdanović s 15 ubačenih poena (šut iz igre 5/10, trica 3/7, slobodan bacanja 2/2) kojima je dodao 4 skoka, 3 dodavanja i 2 ukradene lopte.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 15:06