Luka Šamanić

 SCREENSHOT: VIDEO
UBACIO 43 POENA

VIDEO: Hrvatski košarkaš nastavlja s dominacijom u SAD-u, treći je najbolji strijelac cijele lige

Nije uspio ostvariti NBA karijeru, ali je ostao u razvojnoj ligi, u kojoj pruža sjajne partije
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2023. 11:07

Luka Šamanić nastavlja s odličnim igrama u G-ligi, razvojnoj NBA ligi. Hrvatski košarkaš noćas je postigao 43 poena te imao sedam skokova i dvije asistencije uz šut 15/21 (5/8 za trice) u porazu Maine Celticsa od South Bay Lakersa 128:129.

Šamaniću je ovo druga najbolja šuterska večer u ovoj sezoni - protiv Delaware Blue Coatsa je u siječnju postigao 45 poena, a trenutno je s prosjekom od 24,1 poena po utakmici treći najbolji strijelac cijele G-lige. Šamanić ima i 8,1 skokova po utakmici te 1,6 asistencija i 1,1 ukradenu loptu, postotak šuta mu je 52,5% dok trice pogađa s preciznosti od 38,7%.

Hrvatski košarkaš je 2019. izabran kao 19. pick na draftu od strane San Antonija za koji je u prvoj sezoni upisao tri, a u drugoj 33 nastupa u NBA ligi. Nakon toga je imao two-way ugovor s New York Knicksima, ali nikada nije nastupio za njih već je igrao za njihovu G-liga momčad Westchester Knicks, a sada je u G-liga momčadi Bostona.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
03. svibanj 2024 12:34