Damian Lillard i Kevin Durant

 STACY REVERE Getty Images Via Afp
NBA ALL-STAR

VIDEO Istok slavio nad Zapadom, pao novi rekord u broju poena, Jokić nasmijao sve prisutne

Lillard je s 11 trica bio najbolji pojedinac na terenu i dobio nagradu Kobe Bryant MVP
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2024. 08:01

NBA All-Star, nekad najiščekivanija utakmica sezone, danas obična ekshibicijska utakmica, odigrana je sinoć u Indianapolisu. Podatak koji dokazuje da je natjecateljski susret najboljih košarkaša na planeti pretvoren u natrčavanje s jednog kraja na drugi bez brige za rezultat jest broj poena postignut na tim utakmicama.

Taj broj iz godine u godinu raste, a ove godine je ponovno postavljen rekord. Istok je slavio nad zapadom 211:186 te je utakmica nadmašila onu iz 2017. kada je postignuto 374 poena, dok je sinoć taj broj došao skoro došao do 400. Osim toga, prvi puta je jedna momčad postigla više od 200 poena.

Starteri za Zapad bili su Giannis Antetokounmpo (kapetan), Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum i Bam Adebayo umjesto Joela Embiida. Za Istok su započeli LeBron James (kapetan), Luka Dončić, Nikola Jokić, Kevin Durant i Shai Gilgeous-Alexander.

Prošle sezone oboren je i rekord postignutih poena jednog igrača (Tatum 55) dok je nadomak tog broja sinoć bio Karl-Anthony Towns s 50 poena. Damian Lillard predvodio je Istok s 39 poena, uključujući dva šuta s pola terena. S 11 trica bio je najbolji pojedinac na terenu i dobio nagradu Kobe Bryant MVP. To mu je prva nagradu u osam All-Star nastupa.

Osim navedenih, još su tri igrača postigla više od 30 poena. Za Istok su briljirali Jayson Brown (36) i Tyrese Haliburton (32) koji je bio favorit domaćih navijača za osvajanje MVP nagrade, no nevjerojatni potezi Lillarda nisu pružili previše izbora. Za Zapad je briljirao Shai Gilgeous-Alexander (31) koji ove sezone pruža sjajne partije u Oklahomi.

Osim sjajnih trica zvijezde Bucksa, vidjeli smo i komične situacije čiji je autor bio Nikola Jokić. Nakon što je oduzeo jednu loptu, sjurio se prema košu, a kada su svi mislili da slijedi zakucavanje, centar Denvera je elegantno položio loptu u koš izazvavši smijeh svih prisutnih.

All-Star utakmica vratila se u format Istok-Zapad ove sezone nakon šest godina gdje su dva kapetana birala igrače na draftu. Zanimljivo je izdvojiti kako je LeBron James je pobijedio sve osim jedne od tih utakmica. Sam se prisjetio svoje prve All-star utakmice dok je na klupi Jokiću i Dončiću objašnjavao tko je sve tada nastupao s njim.

Linker
26. travanj 2024 21:00