Luka Dončić

 SCREENSHOT
NBA LIGA

VIDEO: Jokić novim triple doubleom srušio Dončića, Slovenac potom iznenadio pomalo bizarnom presicom

‘Dosta je kvalitetnih momčadi u konkurenciji, ali s igračem kakav je Jokić...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. veljača 2023. 09:28

Novim triple double učinkom, već 21. ove sezone i ukupno 97. u NBA karijeri, Nikola Jokić povukao je Denver Nuggetse prema pobjedi protiv Dončićevih Dallas Mavericksa (118:109). Zapravo, nepisano je pravilo da kada Jokić utakmicu završi s dvocifrenim učinkom u tri statističke kolone Denver i pobjeđuje. Ovo je bila već 25. takva utakmica u nizu. Jokić je pritom postao tek treći igrač u povijesti NBA lige, koji prekid sezone, zbog All-Star vikenda, dočekuje s 500 ili više skokova i asistencija.

Najbolji košarkaš lige posljednje dvije sezone zadržao je svoje triple double standarde iako nije puno gledao prema košu. Utakmicu je zaključio sa 14 koševa (a svega devet puta je isprobao svoj šut), ali i 13 skokova te deset asistencija. S druge strane, Dončić je bez pomoći ozlijeđenog Kyrie Irvinga preuzeo svu odgovornost i isporučio 37 koševa uz još devet asistencija i četiri skoka. Slovencu je, inače, to bila već 65. utakmicu u karijeri s najmanje 35 postignutih poena. Samo ih je LeBron James imao više (87) prije svoga 24. rođendana.

Nuggetsi su i dalje na vrhu Zapadne konferencije, trenutno na omjeru 41-18. Mavsi su, pak, nakon trećeg poraza u nizu s učinkom od 31 pobjede i 29 poraza šesta momčad Zapada.

- Dosta je kvalitetnih momčadi u konkurenciji, ali s igračem kakav je Jokić, Denver je vjerojatno favorit Konferencije. Zbilja je teško igrati protiv njega. Kada imate nekoga kao što je Jokić uvijek ste favoriti - naklonio se Dončić rivalu nakon utakmice u pomalo bizarnoj presici na koju je Slovenac stigao u papučama i tijekom koje je grizao nokte.

Linker
22. travanj 2024 03:55