USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
USIJANE GLAVE

VIDEO: Jokić srušio vječni rekord, ali i špijunirao i isprovocirao Duranta, ovo je nastavak rata na parketu

Novi sukob u playoff seriji između Denvera i Phoenixa dogodio se u petoj utakmici
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 07:59

Denver Nuggetsi stigli su do uvjerljive pobjede u petoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije protiv Phoenix Sunsa (118:102), te su u ukupnom omjeri poveli s 3:2.

Nikola Jokić odigrao je još jednu odličnu utakmicu, postigao je 29 poena uz 13 skokova i 12 asistencija, a iz igre je imao šut 12/20. Nakon drugog kruga NBA doigravanja, Jokić ima najviše poena, skokova i asistencija. No, to nije sve, srpski centar ostvario je i 10. triple-double u doigravanju, čime je srušio 50-godišnji rekord Wilta Chamberlaina.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Jokić je s ovim učinkom postao prvi centar u povijesti NBA lige s dvoznamenkastim brojkama u play-offu, ukupno ima 175 poena, 69 skokova i 50 asistencija protiv Sunsa.

Osim što je ostvario fantastičan učinak, Jokić je uspio iznervirati Kevina Duranta.

Krajem treće četvrtine trener Phoenixa Monty Williams želio je iskoristiti vrijeme dok je Devin Booker šutirao slobodna bacanja kako bi Kevinu Durantu objasnio što da odigra u sljedećem napadu, a to nije prošlo nezapaženo od strane igrača Denvera. Tako su u ‘špijunažu‘ stigli Bruce Brown i Jokić, što se nikako nije svidjelo Durantu.

Koškanje Duranta i Jokića možete pogledati OVDJE.

Zvijezda Sunsa je prvo udaljila Browna, a potom rukom odgurnula Jokića. Srpski košarkaš je dodatno naglasio kontakt, pa je na kraju Durant zaradio tehničku pogrešku.

Sukobe u seriji između Nuggetsa i Sunsa možete pogledati OVDJE.

Nova je to ‘uzavrela situacija‘ u seriji Sunsa i Nuggetsa. Podsjećamo, u četvrtoj je utakmici serije došlo do kontakta na relaciji Jokić - Mat Ishibia (vlasnik Sunsa) zbog čega je srpski košarkaš zaslužio tehničku, te je naknadno kažnjen s 25.000 dolara.

Linker
02. svibanj 2024 08:10