MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
DENVER IH GAZI

VIDEO: Jokić uništio Lakerse već deveti put zaredom, pogledajte što je noćas napravio Kralju i društvu

Denver je pobijedio u tri utakmice regularne sezone, kao i prošlogodišnjem finalu Zapadne konferencije
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2024. 10:28

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 1:0. U možda i najiščekivanijoj seriji prvog kruga NBA playoffa Nikola Jokić i društvo su slavljem krenuli u obranu naslova. Denver je na svojem terenu pobijedio rezultatom 114:103.

- Morali smo igrati bolje. Kada igrate protiv Denvera nemate puno prostora za greške, posebno kada se igra na njihovom terenu. To je momčad koja je prošla sve, koja je branitelj naslova i ne možete im dati dodatne posjede. Imali su 18 poena nakon skoka u napadu i to ne smijemo raditi, dati im da zabiju koševe nakon što smo već odigrali obranu - jasno je nakon utakmice LeBron James objasnio koliko je teško igrati protiv Nuggetsa koji su postali prava crna mačka za Lakerse.

Naime, Denver je pobijedio u posljednjih devet međusobnih susreta - osim ove utakmice Nuggetsi su slavili u sva tri ovosezonska ogleda u regularnoj sezoni, a prošle godine su u finalu Zapada slavili s 4:0. Upisali su pobjedu i u posljednjoj međusobnoj utakmici u sezoni 2022./23. te tako dolazimo do niza od devet uzastopnih pobjeda.

U njima je, naravno, dominirao Nikola Jokić. On je jučer utakmicu završio s 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija uz šut 15/23, odnosno 1/3 za tricu. Daleko je to od najbolje njegove utakmice u ovoj seriji od devet pobjeda protiv Lakersa - u tri je susreta imao triple-double, a u prvoj utakmici lanjskog finala Zapada je ubacio 34 poena te imao 21 skok i 14 asistencija uz šut 12/17.

Jokićev prosjek u ovim utakmicama je nevjerojatan - 27,2 poena, 13 skokova i 10,8 asistencija uz šut od 56,3% dok trice pogađa s 48,3%. Jasno je da voli igrati protiv Lakersa, a to je pokazala i činjenica da je sinoć zakucao četiri puta što nije uobičajeno za njega jer n obično polaže loptu na obruču. Posebno je zanimljiva bila situacija kada je pri samom kraju utakmice na putu prema košu Lakersa odgurnuo LeBrona, dobio asistenciju od Aarona Gordona i zakucao za 112:101. To je bio kraj svim nadanjima momčadi iz Los Angelesa.

Linker
21. travanj 2024 10:29