Jrue Holiday je nadmudrio Marcusa Smarta u dva navrata u zadnjim sekundama utakmice

 STACY REVERE Afp
NAPETO U NBA LIGI

VIDEO: Kakva drama! Milwaukee nevjerojatnim preokretom pobijedio Boston, Memphis razbio Golden State

Odigrane su pete utakmice u dvije serije, a opet smo vidjeli nevjerojatnu dramu.
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2022. 06:43

Nevjerojatan preokret su u posljednjoj četvrtini pete utakmice protiv Bostona napravili košarkaši Milwaukeeja te tako došli do vodstva od 3-2 u seriji. Bucksi su u gostima pobijedili rezultatom 110:107 i tako došli na korak do finala Istočne konferencije.

Još jednom smo gledali tvrdu utakmicu između ove dvije momčadi, ali su, za razliku od prethodnih ogleda, sve četiri zvijezde bile dobro raspoložene - Jayson Tatum i Jaylen Brown kod Bostona, odnosno Giannis Antetokounmpo i Jrue Holiday kod Milwaukeeja. U takvom omjeru snaga bolje se snašao Boston koji je 10 minuta prije kraja utakmice imao 14 poena razlike (93:79).

No, aktualni prvaci se nisu predavali, pomalo su smanjivali zaostatak, a Holiday je 42 sekunde prije kraja tricom izjednačio na 105:105. Tatum je 11 sekundi kasnije postigao oba bacanja za vraćanje Celticsa u vodstvo, a onda je uslijedilo nekoliko poteza koji su donijeli ponudu Bucksima. Grant Williams je faulirao Giannisa Antetokounmpa 14 sekundi prije kraja utakmice, grčki košarkaš pogodio prvo slobodno bacanje, ali je promašio drugo. No, loptu je uhvatio njegov suigrač Bobby Portis i ubacio je u koš za vodstvo Milwaukeeja 108:107.

Boston je imao napad za pobjedu, Marcus Smart je odlično prošao Pata Connaughtona, ali se odnekud pojavio Holiday koji je blokirao pokušaj najboljeg obrambenom igraču lige i uhvatio loptu za napad Bucksa. Connaughton je uskoro pogodio dva slobodna bacanja za 110:107, a onda je Holiday još jednom 'očitao lekciju' Smartu. Boston je imao nešto manje od 6 sekundi da pokuša tricom doći do produžetka, ali nisu dobili ni priliku za šut jer je Holiday ukrao loptu Smartu te su košarkaši Bucksa mogli početi sa slavljem.

"Ovo su bile nevjerojatno instinktivne reakcije Jruea. On je pobjednik, Jrue Holiday je pravi pobjednik. Možete pitati bilo kojeg igrača ili trenera u ligi i svi će reći isto - on je pobjednik", rekao je nakon utakmice trener Bucksa Mike Budenholzer.

Najefikasniji igrač utakmice na kraju je bio Antetokounmpo s 40 poena te 11 skokova i 3 asistencije. Holiday je dodao 24 poena, 8 skokova i 8 asistencija, a na drugoj strani su najbolji bili Tatum s 34 poena, 6 skokova i 4 asistencije te Brown s 26 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

U drugoj sinoć odigranoj utakmici nije bilo nikakve drame. Iako su igrali bez ozlijeđenog Ja Moranta, košarkaši Memphisa su s uvjerljivih 134:95 potpuno razbili Golden State i smanjili zaostatak u seriji na 3-2. Grizzliesi su na kraju prve četvrtine imali 10 poena prednosti, na poluvremenu je prednost iznosila 27 poena razlike, a u trećoj četvrtini Memphis je napravio nevjerojatnih 42:17 i to je bio kraj utakmice.

Tri košarkaša Memphisa postigla su po 21 poen - Tyus Jones je tom učinkom dodao 9 asistencija, 3 skoka i 2 ukradene lopte, Desmond Bane 2 asistencije, a Jaren Jackson 8 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. U redovima Warriorsa najefikasniji je bio Klay Thompson s 19 poena i 3 skoka. Steph Curry je ubacio 14 poena te imao 4 asistencije i 3 skoka.

Linker
20. travanj 2024 01:19