KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp
ČUDESNI REKORD

VIDEO: LeBron ispisao povijest i zaradio ovacije, ali sjajni Jokić odnio je novu pobjedu

Povijesni jubilej dogodio se u drugoj minuti druge četvrtine
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 03. ožujak 2024. 08:06

LeBron James upisao je sinoć u utakmici protiv Denver Nuggetsa 26 poena čime je postao prvi čovjek u povijesti NBA lige s 40 tisuća postignutih poena. Do jubilarnog koša stigao je u drugoj četvrtini susreta, ali to nije bilo dovoljno njegovim LA Lakersima da upišu pobjedu. Branitelji naslova bili su bolji s rezultatom 124:114.

Povijesni jubilej dogodio se u drugoj minuti druge četvrtine kada je polaganjem upisao poene. James je sinoć bio najbolji strijelac Lakersa s već spomenutih 26 poena, devet asistencija i četiri skoka. Osim njega istaknuli su se i Rui Hachimura (23 poena, dvije asistencije i tri skoka) te Austin Reaves s 19 poena, 14 asistencija i tri skoka.

Lakersi su na poluvrijeme otišli s osam poena prednosti, ali oni su se istopili do kraja treće četvrtine, a konačan pad momčadi iz Kalifornije dogodio se u posljednjih pet minuta utakmice kad su Nuggetsi napravili seriju 9-0.

Najbolji u redovima momčadi iz Denvera već tradicionalno bio je Nikola Jokić s 35 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Sjajan je bio i Michael Porter Jr. koji je do 25 poena, 10 skokova i četiri asistencije došao bez ijednog promašaja, šutirajući 10/10 iz igre, od čega 5/5 za tricu. Treći strijelac momčadi bio je Jamal Murray s 24 poena, 11 asistencija i šest skokova.

Sinoć su se također susreli Brooklyn Netsi i Atlanta Hawksi. Deseta i jedanaesta momčad Istočne konkurencije utakmicu su završili rezultatom 114:102 za momčad iz New Yorka. U redovima Brooklyna najbolji su bili Mikal Bridges s 38 poena, dvije asistencije i pet skokova te Cameron Johnson koji je upisao 23 poena, jednu asistenciju i pet skokova dok su u redovima gostiju najuspješniji bili Saddiq Bey (23 poena, dvije asistencije i 3 skoka) i Dejounte Murray (20 poena, 11 asistencija i šest skokova).

Jedini hrvatski predstavnik sinoć bio je Luka Šamanić koji je u porazu svog Utah Jazza protiv Miami Heata 126:120 na parketu proveo pet minuta, ali izostao je učinak. Najuspješniji u redovima Heata bio je Jimmy Butler s 37 poena, sedam asistencija i tri skoka, dok je Jazzov Keyonte George upisao 31 poen i po četiri asistencije i skok.

Zapadna konferencija donijela nam je dvoboj 13. i 14. momčadi Memphis Grizzlies i Portland Trail Blazers. Konačan rezultat bio je 100:107 za goste iz Portlanda u čijim je redovima najbolji bio Anfernee Simons s 30 poena te po sedam asistencija i skokova. Kod medvjeda je najuspješniji bio Španjolac Santi Aldama (21 poen, tri asistencije i osam skokova).

Posljednju utakmicu dana večeri odigrali su Phoenix Suns i Houston Rockets. Konačan rezultat bio je 109:118 za goste iz Teksasa za koje je 34 poena, četiri asistencije i devet skokova upisao Jalen Green. S druge strane. Najbolji u redovima poraženih bio je Kevin Durant s 30 poena, dvije asistencije i devet skokova.

Linker
28. travanj 2024 07:35