Mac McClung

 Getty Images Via Afp
POTEZ ZA PAMĆENJE

VIDEO: Ludnica na All-Staru, prošlogodišnji pobjednik preskočio Shaqa za nezaboravno zakucavanje

U karijeri je upisao tek četiri nastupa u NBA-u, a sada nastupa za Osceola Magic u Razvojnoj ligi.
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 18. veljača 2024. 08:09

U Indianapolisu je održan NBA All-Star vikend, a najviše pažnje javnosti već tradicionalno privuklo je natjecanje u zakucavanju. Najuspješniji je bio Mac McClung koji je bio bolji od zvijezde Boston Celticsa Jaylena Browna. Vrhunac večeri i potez koji će se zasigurno još dugo pamtiti bilo je McClungovo posljednje zakucavanje u kojem je preskočio 2,16 metara visokog Shaquillea O‘Neala za što su mu sudci dali maksimalan broj bodova.

McClung je ovom pobjedom postao peti igrač u povijesti NBA lige kojemu je to za rukom pošlo dvije godine zaredom. Prije njega su to učinili tek Zach LaVine (2015-16), Nate Robinson (2009-10), Jason Richardson (2002-03) i Michael Jordan (1987-88).

Ovaj 25-godišnji bek u karijeri je upisao tek četiri nastupa na NBA utakmicama, a od ove godine nastupa za Osceola Magic u Razvojnoj ligi.

Zanimljivo je također bilo i natjecanje u pogađanju trica u kojem su snage odmjerili zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry i košarkašica Sabrina Ionescu koja nastupa za WNBA tim New York Liberty. Rezultat je bio 29-26 za 35-godišnjaka.

Bilo je to prvo natjecanje ovog tipa, ali vjerojatno ne i posljednje jer je Ionescu odmah po završetku zatražila revanš.

- Sabrina i ja razgovarali smo o tome kako je dobra prilika učiniti nešto što nikad nije učinjeno u našoj igri. A njezino prisustvo na ovoj pozornici učinit će puno da inspirira sljedeću generaciju mladih dječaka i djevojaka koji se žele natjecati i vidjeti sebe u bilo kojem od nas - rekao je Curry prije početka natjecanja.

Linker
27. travanj 2024 17:04