JAM STA ROSA Afp
NIJE PAZIO

VIDEO Luka Dončić psovkama ‘počastio‘ suce, a onda vrlo brzo shvatio tko dijeli pravdu na utakmici

Osim sjajnom partijom, zvijezda Slovenije još je jednim potezom privukla pozornost
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2023. 16:53

Slovenska košarkaška reprezentacija osvojila je sedmo mjesto Svjetskog prvenstva 89:85 pobjedom nad Italijom, a posebnu pozornost na susretu privukao je Luka Dončić.

Osim što je, klasično, završio susret kao najbolji igrač svoje momčadi s 29 poena, 10 skokova i osam asistencija, najbolji igrač Slovenije privukao je poglede psovkama prema sucu Ademiru Zurapoviću. U trećoj dionici Dončić se sjurio u jednu kontru, a zajedničkim snagama zaustavili su ga Achille Polonara i Gabriele Procida. Slovenac je prosudio da je trebao zaraditi prekršaj, no sudac iz Bosne i Hercegovine nije se oglasio, pa ga je Dončić "počastio" s nekoliko psovki. Video situacije pogledajte OVDJE.

Zurapović je, naravno, razumio što mu je poručila zvijezda Dallas Mavericksa, stoga je Dončić zaradio tehničku pogrešku. Uz Zurapovića je pravdu dijelio i hrvatski sudac Martin Vulić.

image

Luka Dončić

SHERWIN VARDELEON Afp

Dončić je tijekom turnira imao mnogo primjedbi na suđenje, posebice u četvrtfinalnom ogledu s Kanadom, kada je zaradio isključenje šest minuta prije kraja utakmice.

Linker
01. svibanj 2024 19:29