Arhiva

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NOVI LJETNI REŽIM

VIDEO: Luka Dončić tog je ljeta sve šokirao kilažom, ove je godine priča sasvim drugačija

Iz Dallas Mavericksa zamolili su svoju najveću zvijezdu da smanji tjelesnu masu uoči početka nove sezone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. srpanj 2023. 14:04

Luka Dončić ovo ljeto provodi radno. Često objavljuje video zapise s treninga na kojima vježba pod nadzorom osobnog trenera, a iz kojih se vidi da se ozbiljno primio posla.

Kako tvrdi novinar The Athletica Tim Cato, jedan od razloga je i višak kilograma, odnosno molba Dallas Mavericksa da smanji tjelesnu masu uoči početka nove NBA sezone.

Proteklih se godina puno toga pisalo o težini i kondiciji odličnog slovenskog košarkaša. Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, na kojima je Slovenija osvojila četvrto mjesto, Dončić se na treningu Mavericksa pojavio sa 118 kilograma.

To je znatno više od njegove idealne tjelesne mase od 104 kg.

- Igrao sam Olimpijske, potom uzeo tri slobodna tjedna, i malo sam se opustio. Možda malo previše – izjavio je Dončić krajem 2021.

Slovenska zvijezda priprema se za Svjetsko košarkaško prvenstvo.

- Apsolutno vjerujem da će započeti sljedeću sezonu izgledajući jednako dobro kao i prije. Najteže je zadržati to cijelu sezonu. Vjerujem da može, ali to se neće vidjeti u broju pretrčanih stepenica ili utezima i polugama pritisnutim ovog ljeta. Bit će to tiho, neopjevano održavanje tih novostečenih navika kada je napor duge sportske sezone najteži – istaknuo je Cato.

Dončić je u prošloj sezoni u prosjeku imao 32,4 poena, 8,6 skokova i osam asistencija po utakmici u 66 nastupa za Dallas.

Linker
16. svibanj 2024 18:46