THEARON W. HENDERSON Getty Images Via Afp
NBA PARKETI

VIDEO Miami i Lakersi ugrabili mjesta u konferencijskim finalima, pogledajte isključenje i ‘ludi‘ koš u LA-u

Posljednjeg putnika u konferencijsko finale odredit će sedma utakmica između Bostona i Philadelphije
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2023. 07:17

Poznata su tri od četiri sudionika konferencijskih finala NBA lige. Nakon što su korak do velikog finala ranije osigurali Denver Nuggetsi, Nikola Jokić i društvo u borbu za završnicu krenut će protiv Los Angeles Lakersa koji su s 4:2 završili seriju protiv Golden State Warriorsa.

Momčad iz "grada anđela" u šestoj utakmici slavila je 122:101 protiv aktualnih prvaka, te tako nakon Memphis Grizzliesa izbacila još jednu momčad koja je imala bolji omjer od njih nakon prvog dijela sezone. Lakerse je do pobjede predvodio LeBron James koji je "plesao" na rubu "triple-double" učinka s 30 poena, devet skokova i devet asistencija, dok je Stephen Curry na drugoj strani ubacio 32. Utakmicu je obilježio i briljantan koš Austina Reavesa s polovice igrališta sa zvukom sirene na isteku prvog poluvremena, kao i isključenje Dennisa Schrödera nakon druge tehničke pogreške.

Na Istoku, Miami Heat također je u šestoj utakmici osigurao put u konferencijsko finale svladavši New York Knickse 96:92. Prvo ime ponovno je bio Jimmy Butler s 24 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok Knicksima nije pomogao niti 41 poen Jalena Brunsona. Heat će u finalu Istoka čekati boljeg iz sedme utakmice između Bostona i Philadelphije koja je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak u dva sata po hrvatskom vremenu, kada bi prvu utakmicu finala Zapada trebali odigrati Nuggetsi i Lakersi.

Linker
19. travanj 2024 07:49