USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
NA OVO NISMO NAVIKLI

VIDEO: Nestvaran LeBronov promašaj zasjenio povijesni Jokićev dan: ‘Staviš to u lulu, popušiš, vratiš se...‘

Zbog prevelikog fokusa na Lakerse požalio trener Nuggetsa Mike Malone
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 08:04

Utakmicu Denver Nuggetsa i Los Angelesa Lakersa neće po dobrom pamtiti najbolji strijelac u povijesti lige LeBron James. Osim što je zvijezda Lakersa imala tešku šutersku večer s linije za tri poena (0/6), Jamesu su dogodio neočekivani gaf na koji nismo navikli za igrača tolike kvalitete.

LeBron je sredinom druge četvrtine imao čistu kontru koju obično obilježi snažnim zakucavanjem, no ovoga puta zvijezda Lakersa u potpunosti je promašila koš i stvorila dodatni materijal za emisiju ‘Shaqtin‘ a fool‘ na TNT-u, u kojoj Shaquille O‘Neal reagira na smiješne trenutke u NBA ligi.

>>> LEBRONOV PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE <<<

LeBronov promašaj bio je jedna od jačih tema razgovora nakon utakmice, a upravo se zbog prevelikog fokusa na Lakerse požalio trener Nuggetsa Mike Malone.

Nakon što je Denver porazio Lakerse u prvoj utakmici, dosta diskursa oko utakmice bilo je o prilagodbama Los Angelesa u drugom poluvremenu – dok je povijesna večer Nikole Jokića ostala u sjeni.

Jokić je ostvario povijesni triple-double učinak od 34 poena, 21 skoka i 14 asistencija kojim je odveo svoju momčad do pobjede, postavši prvi igrač koji je ikada zabilježio triple-double učinak s 30-20-10 statistikom u doigravanju.

- Ovo je prvi put da vodim u seriji od 1-0, a da je serija gotova u glavama svih zato što su Lakersi stavili Ruija Hachimuru na Nikolu Jokića za šest posjeda lopte. Da vidimo kako će se to večeras odigrati, govorio je Malone prije utakmice.

Njegova ekipa potkrijepila je njegove hrabre riječi i povratkom u zadnjoj četvrtini pobijedila rezultatom 108-103 i uzela 2-0 vodstvo u seriji.

- Pobijediš u prvoj utakmici doigravanja i sve o čemu su svi pričali su Lakersi. Budimo iskreni. Nacionalni narativ je bio, ‘Hej, Lakersi su dobro. Gube 1-0, ali su nešto smislili‘ – rekao je Malone nakon utakmice.

- Nitko nije pričao o tome kako je Nikola imao povijesni nastup. Sada ima 13 triple-doubleova, treći svih vremena (u doigravanju). Ono što on radi jednostavno je nevjerojatno, ali priča nije bila o Nuggetsima. Priča je bila o Lakersima i njihovim prilagodbama.

- Na kraju, staviš to u svoju lulu, popušiš, vratiš se i pobijediš ih za 2-0 - zaključio je Malone.

Linker
23. travanj 2024 15:32