USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NBA LIGA

VIDEO Novi poraz aktualnih prvaka: Minnesota u izravnom okršaju za doigravanje nadigrala Warriorse

Dario Šarić nije nastupio u itekako važnoj pobjedi njegove Oklahome na gostovanju u Portlandu
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2023. 05:48

U izravnom dvoboju momčadi koje se bore za ulazak u Play-off na Zapadu, važnu je pobjedu na gostovanju kod Golden State Warriorsa izborila Minnesota. Slavljem od 99:96 gosti su stigli na pobjedu manjka u odnosu na šestoplasirane aktualne prvake NBA lige. Kod pobjednika najučinkovitiji je bio Naz Reid s 23 poena, dok je GSW predvodio Jordan Poole s 27 poena uz Stephena Curryja s učinkom od 20 poena, šest skokova i devet asistencija. Golden State je imao napad za pobjedu, no Draymond Green je izgubio loptu na liniji tri poena, ne bi li Karl-Anthony Towns zabio tricu na deset sekundi do kraja za slavlje Wolvesa.

Bez nastupa odlukom trenera ostao je hrvatski reprezentativac Dario Šarić u važnoj pobjedi njegove Oklahome (118:112) na gostovanju kod Portlanda, koji je ovim izgubio gotovo sve šanse za ulazak u Play-in. Shai Gilgeous-Alexander upisao je 31 poen, a Portlandov dvojac Sharpe - Little koji su ubacili 29, odnosno 28 poena nisu mogli pomoći domaćinu. Portland ima osam utakmica do kraja regularne sezone, a pet pobjeda manje od trenutno desetoplasiranih Lakersa.

Jednako važnu pobjedu upisao je Toronto, trenutno osmoplasirana momčad Istoka. Slavljem 114:104 nad Washingtonom Raptorsi su se značajno približili osiguravanju ulaska u Play-in, dok su Wizardsi i dalje prvi ispod crte, na 11. mjestu s tri pobjede zaostatka uz odigranu utakmicu više za Chicago Bullsima. I ovdje se istaknuo "duo 29-28", OG Anunoby zabio je prvu, a Fred VanVleet drugu znamenku poena za Toronto. Porzingisovih 26 za Wizardse također vrijedi zabilježiti...

Nezgodan poraz od Orlanda doživio je Brooklyn koji i dalje drži "šesticu" na Istoku. Za Netse je Mikal Bridges ubacio čak 44 poena, a Magic je time ostao na teoretskim izgledima da se ugura među deset najboljih momčadi konferencije.

Linker
27. travanj 2024 03:54