Screenshot: Youtube
ŽESTOKI PROSVJEDI

VIDEO: POGLEDAJTE JEDAN OD NAJLUĐIH KOŠEVA U POVIJESTI NBA LIGE Zbog nepriznatog koša i jednog od najvećih preokreta sezone traže poništenje utakmice!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2019. 10:34

Noćas je u NBA ligi u San Antoniju odigran teksaški derbi između Spursa i Houston Rocketsa.

U njemu je viđena jedna od najbizarnijih situacija u povijesti lige i regularno zakucavanje koje nije priznato, a pokazalo se na kraju da je presudilo pobjednika jer su Spursi slavili nakon dva produžetka sa 133:125.

Spursi su u susretu gubili 22 koša razlike, a u posljednjoj četvrtini kod vodstva Rocketsa 102:89 James Harden je presjekao jednu loptu i zakucao. Međutim, koš nije priznat jer je lopta nakon zakucavanja ušla uz pomoć mrežice izašla iz koša i zbunila suce. Uslijedili su žestoki protesti kako Hardena, tako i klupe Rocketsa, ali koš nije priznat.

VIDEO BIZARNOG ZAKUCAVANJA HARDENA KOJE NIJE PRIZNATO POGLEDAJTE OVDJE

A Spursi su na kraju nadoknadili razliku, izborili produžetak i kasnije pobjedu.

Harden je susret završio s 50 postignutih poena, ali malo mu znači kada njegova momčad nije pobijedila.

Rocketsi su nakon susreta uputili protrestnu notu i traže poništavanje susreta ili nastavak susreta od spomenute sporne situacije koja se dogodila 7 minuta i 50 sekundi prije kraja.

Službeno objašnjenje nimalo sporne situacije teško da će ublažiti ljutnju momčadi iz Houstona. Sudac James Capers je na kraju priznao da je napravio grešku, te da mu se učinilo kako se lopta od mrežice odbila izvan koša.

Problem je što gosti nisu tražili video provjeru trideset sekundi nakon sporne situacije, dakle tijekom time-outa koji su pozvali. To su napravili nakon minute odmora, kad je predviđeno vrijeme za video provjeru već isteklo.

Linker
27. travanj 2024 22:55