Pascal Siakam

 ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp
DRAMA U BOSTONU

VIDEO: Pogledajte nevjerojatnu grešku i tricu kojom je spriječeno veliko NBA iznenađenje

U prvoj utakmici finalne serije Istočne konferencije gledali smo uzbudljivu završnicu i produžetke
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2024. 07:35

Boston Celticsi iščupali su produžetak, a tek onda slomili Indiana Pacerse u prvoj utakmici finalne serije Istočne konferencije (133-128). Imala je Indiana priliku za break u Boston Gardenu, no prosuli su gosti svoja posljednja dva napada, a šest sekundi prije kraja utakmice Jaylen Brown je tricom iz teške pozicije donio produžetke.

Imala je Indiana na deset sekundi do kraja regularnog dijela +3 i aut, ali uspjela je upropastiti veliku šansu za pobjedu. Nembhard je loše izveo dodavanje sa strane, a onda je Siakam pod pritiskom Browna pogriješio, bespotrebno je dirao loptu i poklonio aut Bostonu nakon kojeg su Celticsi zabili za produžetak

- U zadnjem napadu govorio sam sebi, ako dobijem šut, lopta ulazi. Stalno sam si to ponavljao u glavi - kazao je Brown nakon utakmice.

U produžecima su Celticsi našli put do pobjede. Holidayova obrana protiv zvijezde Pacersa Tyresea Haliburtona u dodatnom vremenu pomogla je zapečatiti pobjedu Bostona.

Video: Arena Sport

- On je najbolji obrambeni igrač u NBA ligi... Nesreća za nas. Sigurno je frustrirajuće, ali događa se. Griješimo, ljudi smo. Naučio sam iz toga i bit ću bolji u idućoj utakmici - rekao je Haliburton.

Jason Tatum je sa 36 poena bio najefikasniji u momčadi Bostona iako uz ne briljantan šut iz igre (12/26). Pratili su ga Jrue Holiday uz sedam skokova i osam asistencija te Brown također sa 26 poena te još sedam skokova i pet asistencija. Kod Indiane sedmorica igrača ubacila su više od 12 koševa. Haliburton je stao na 25, Siakam 24, a Turner na 23 poena.

Linker
22. svibanj 2024 07:50