HARRY HOW Getty Images Via Afp
KAKVA DOMINACIJA

VIDEO: Pogledajte potez zbog kojeg je Jokić podigao publiku na noge, a onda je uslijedio show njegove braće

Nuggetsi su slavili u sve četiri utakmice protiv Lakersa i tako se plasirali u prvi finale u povijesti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. svibanj 2023. 09:47

Košarkaši Denver Nuggetsa po prvi su se put u povijesti plasirali u veliki finale doigravanja NBA lige, oni su u finalu Zapadne konferencije sa 40 u pobjedama izbacili Los Angeles Lakerse svladavši ih u četvrtoj utakmici u Los Angelesu sa 113:111.

Još je jednom briljirao srpski centar Nikola Jokić sa 30 koševa, 14 skokova i 13 asistencija čime je ostvario svoj osmi "triple-double" učinak u ovogodišnjem doigravanju i tako postao prvi igrač u povijesti s takvim dosegom, dosada je dijelio rekord s legendarnim Wiltom Chamberlainom koji je 1967. godine predvodio Philadelphia 76-erse do naslova sa sedam "triple-doubleova" u posezoni.

image
HARRY HOW Getty Images Via Afp

Jokiću je ovo bio peti "triple-double" u posljednjih šest utakmica te je zasluženo ponio naslov najkorisnijeg igrača finala Zapada.

Tijekom utakmice, Jokić je nekoliko puta znao podignuti publiku na noge, a jedan od takvih trenutaka dogodio se po isteku jednog napada u drugoj četvrtini kad je iz gotovo nemoguće pozicije pogodio tricu preko ruke LeBrona Jamesa i to u trenutku kad su njegovi Nuggetsi gubili 10 poena razlike.

NEVJEROJATNU TRICU POGLEDAJTE OVDJE

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje gostiju u Crypto Areni u Los Angelesu, a u centru pažnje ponovno su bila braća Jokić, koja nisu mogla suspregnuti sreću. Nakon dirljivog zagrljaja s Nikolom, na teren su ušli Strahinja i Nemanja koji su s trenerom Michaelom Maloneom proslavili veliki uspjeh. Zgrabili su američkog stručnjaka i bacili ga u zrak. Uslijedili su srdačni zagrljaji.

SLAVLJE JOKIĆEVE BRAĆE POGLEDAJTE OVDJE

Nuggetsi protivnika u svojoj premijerki u finalu čekaju boljeg iz finala Istoka gdje Miami Heat vodi 3:0 protiv Boston Celticsa u seriji na četiri dobivene.

Linker
23. travanj 2024 08:07