DeMar DeRozan je pokazao LeBronu Jamesu da su Lakersi pogriješili

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
BOLNA OSVETA

Video: Pogledajte show prevarene zvijezde! Lakersi su ga izdali pa im se osvetio briljantnom partijom

Iako su tri utakmice otkazane zbog koronavirusa, košarka se ipak igrala u NBA ligi.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. prosinac 2021. 07:50

DeMar DeRozan je ovog ljeta trebao potpisati s Lakersima. Pregovori s klubom iz njegovog rodnog grada su već bili počeli, Lakersi su poslali prvu ponudu za 'sign'n'trade' u San Antonio koju su Spursi odbili, ali i rekli da su spremni na daljnje pregovore, a sam DeRozan je razgovarao nekoliko puta s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom o tome kako će zajednički igrati. Međutim, LeBron i Lakersi su se umjesto za njega odlučili za Russella Westbrooka pa je DeRozan završio u Chicagu pa je Lakersima u dvije ovogodišnje utakmice želio pokazati da su pogriješili. Prije nešto više od mjesec dana u Los Angelesu im je postigao 38 poena, a sada je ponovio taj učinak s time da je ubacio čak 19 poena u posljednjoj četvrtini.

"Velika je čast kada momčad ima povjerenje u tebe u tim situacijama. Ništa nije poput toga, trese te adrenalin i pokušavaš napraviti najbolje što možeš", objasnio je DeRozan kako se osjećao u posljednjoj četvrtini. On je pogodio 11 od svoja 24 šuta, 16 od 17 slobodnih bacanja, a imao je i 6 asistencija te 4 skoka. Društvo su mu, s 19 poena, pravili Nikola Vučević, koji je imao i 13 skokova, te Lonzo Ball koji je upisao i po 4 skoka i asistencije.

Kod Lakersa je najbolji bio LeBron James s 31 poenom, 14 skokova i 6 asistencija. Carmelo Anthony je dodao 21 poen i 5 skokova, a Russell Westbrook 20 poena, 9 skokova i 8 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. I jedna i druga momčad imale su dosta izostanaka zbog ozljeda i koronavirusa, a najvažniji igrači koji su nedostajali bili su Anthony Davis kod Lakersa te Zach LaVine kod Bullsa.

Pandemija koronavirusa u NBA ligi bila je razlog i odgode tri utakmice. Nisu se igrali ogledi Philadelphia - New Orleans, Atlanta - Cleveland i Brooklyn - Denver, ali se igralo još šest utakmica.

Phoenix je nastavio s dobrim partijama te sačuvao prvo mjesto na Zapadu pobjedom protiv Charlotte. Utakmica je završena s čak 29 poena razlike za Sunse koji su u svojim redovima imali čak 9 igrača s dvoznamenkastim učinkom. Najviše je postigao JaVale McGee - 19 poena uz 7 skokova. Kod Hornetsa je najbolji bio Miles Bridges s 26 poena i 5 skokova.

Minnesota je nastavila s dobrim igrama te pobijedila Dallas koji je, doduše, igrao bez Luke Dončića, ali i Vukovi su bili bez Anthonyja Edwardsa. Zato su tu bili Karl-Anthony Towns (24p, 7s, 6a) i D'Angelo Russell (22p, 3a) koji su bili previše za Tima Hardawayja (28p, 6s, 6a) i Doriana Finney-Smitha (23p, 3s, 3a).

Portland je upisao važnu pobjedu protiv Memphisa uz 32 poena, 5 skokova i 5 asistencija Damiana Lillarda, odnosno 28 poena, 4 asistencije i 3 skoka Normana Powella. Dillon Brooks s 37 poena, 3 skoka i 3 asistencije nije bio dovoljan za Grizlije. Miami je upisao iznenađujući poraz od Detroita, ali momčad Heata je imala jako puno izostanaka dok je Sacramento bio bolji od San Antonija.

Rezultati:

Detroit Pistons - Miami Heat 100:90

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 100:105

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 121:114

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 115:110

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 111:105

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 137:106

Linker
20. travanj 2024 01:09