USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
THE ROOF IS ON FIRE

VIDEO: Pogledajte trenutke kaosa u Torontu! Izbija požar, ljudi bježe iz dvorane usred utakmice

Igrala se utakmica između Toronta i Indiane kad su na scenu stupili vatrogasci iz Ontarija.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2022. 08:59

Utakmica između Toronto Raptorsa i Indiana Pacersa nije, sama po sebi, igrački bila nešto pretjerano zanimljiva. Završilo je pobjedom domaćih od okruglih 40 razlike (131:91), što sugerira da su se Raptorsi prošetali do nove pobjede. A ona znači, šesto mjesto Istočne konferencije u ovome trenutku, dok se stvari polagano pripremaju za doigravanje. Međutim, utakmica je od prvog do posljednjeg zvuka sirene trajala znatno dulje od očekivanog, što nas već baca na drugi kolosjek...

A on će nas odvesti do priče iz prvog poluvremena, kada se zapalio ogroman zvučnik pod krovom ScotiaBank Arene u kojoj osim košarkaša igraju i hokejaši Toronto Maple Leafsa. E sad, budući da se publika tek vratila u dvoranu, u kojoj neko vrijeme zbog korona-mjera nije igrao ni sam Toronto, lokalno će se stanovništvo zapitati, kako je moguće da se zvučnik zapalio...

No, gledatelji nisu bili u opasnosti, a požar je na vrijeme detektirao netko iz sigurnosne službe u dvorani. Vatrogasci su najprije naložili evakuaciju jednog sektora tribine, onog na kojem su sjedili gledatelji kojima bi moglo biti ugroženo blagostanje. I vatrogasci zaista jesu ugasili požar, utakmica jest nastavljena nakon minimalnog prekida, ali... Neće proći dugo, eto opet vatrogasaca s naredbom da se evakuira cijela dvorana. Publika je negodovala, ali izašla i dopustila snagama reda da odrade posao i počiste sve, nakon čega se igra nastavila.

image
FRANK GUNN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Frank Gunn/Pa Images/Profimedia

Požar je u prvoj četvrtini utakmice u Scotiabank Areni uzrokovao električni kvar na zvučniku u areni nakon čega je došlo do evakuacije publike, a momčadi su napustile teren u 4:05 minuti druge četvrtine pri vodstvu Raptorsa 66-38. Na kraju je Toronto slavio s visokih 131-91.

Dominacija Toronta se nastavila i nakon odgode od 65 minuta bez navijača na tribinama. Pascal Siakam je bio najbolji pojedinac pobjedničke momčadi sa 23 koša, a Scottie Barnes je dodao 19 koševa i sedam asistencija koliko ih je upisao i Siakam. Toronto je šesti na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 42-32, dok je Indiana 13. Kod Indiane najbolji je bio Oshae Brissett sa 21 ubačajem.


image
FRANK GUNN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Frank Gunn/Zuma Press/Profimedia

Linker
15. travanj 2024 23:46