Mac McClung

 PATRICK T. FALLON Afp
BIJELCI MOGU SKOČITI

VIDEO: Potpuna senzacija - nepoznati 188 centimetara visoki bijelac pobijedio u zakucavanjima na All-Staru

U Salt Lake Cityju ovog se vikenda održava smotra najboljih NBA košarkaša
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 19. veljača 2023. 08:10

Matthew McClung je poznat pod nadimkom ‘Mac‘, ima 24 godine, visok je 188 centimetara, a sveučilišnu košarku je igrao na Georgetownu i Texas Techu. Na NBA draftu 2021. nije izabran, ali se nije predao - okušao se u Chicago Bullsima, Los Angeles Lakersima i Philadelphia 76ersima, odnosno njihovim G-liga momčadima, a sada je dobio svojih pet minuta slave. McClung je dokazao da ‘bijelci mogu skakati‘ i senzacionalno pobijedio u natjecanju u zakucavanjima na All-Star vikendu.

image
ALEX GOODLETT Getty Images Via Afp

McClung ne samo da je pobijedio nego je to napravio na impresivan način. Svaki od četiri zakucavanja uspio je izvesti iz prvog pokušaja, što nije baš slučaj u ovom natjecanju posljednjih nekoliko godina, a za tri zakucavanja dobio je maksimalnih 50 bodova. Pobjedu je najavio zakucavanjem skokom preko dvojice ljudi, a do kraja natjecanja sve je samo potvrdio pa ostali natjecatelji, KJ Martin, Trey Murphy i Jericho Sims, nisu imali šansi.

Trice su otišle na stranu Damiana Lillarda koji je u finalu osvojio 26 bodova, jedan više od Buddyja Hielda. U natjecanju su još sudjelovali Tyrese Haliburton, Jayson Tatum, Julius Randle i Lauri Markkanen.

U takozvanom ‘skills challengeu‘ slavila je ekipa domaćeg Utah Jazza.

Linker
27. travanj 2024 01:52