Devonte' Graham je postigao ludu tricu

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NEVJEROJATNA ZAVRŠNICA

VIDEO: Potpuno ludilo! Ovo nije viđeno 25 godina, pogledajte šut s 18.5 metara za pobjedu

Devonte‘ Graham je pobjedu Pelicansima donio tricom s vlastite polovice terena.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2021. 09:16

Potpuno ludilo! Nema drugih riječi kojima bi se opisale zadnje sekunde utakmice između Oklahoma City Thundera i New Orleans Pelicansa.

Pri rezultatu 110:107 i 4,5 sekunde prije kraja utakmice košarkaši Oklahome su izveli loptu sa strane u polovici Pelicansa. Josh Giddey je loptu dodao do Shai Gilgeous-Alexandera kojeg je pokušao faulirati Garrett Temple, ali u tome nije uspio. Najbolji košarkaš Oklahome uspio je nekako uputiti tricu s 10-ak metara od koša i pogodio je.

Ostala je 1,4 sekunda do kraja utakmice, a New Orleans nije imao time-outa. Loptu je ispod koša izveo Josh Hart, dodao je Devonte' Grahamu koji je opalio sa svoje polovice i - pogodio! Lopta se od table odbila u koš i ludo slavlje igrača Pelicansa je moglo početi. Vrijeme je isteklo, New Orleans je pobijedio sa 113:110. Ovaj je šut s 18.5 metara najudaljeniji šut za pobjedu (tzv. buzzer-beater) u posljednjih 25 godina.

"Iskreno, želio sam taj šut. Nisam htio izvesti loptu ispod koša, čekao sam na Harta i kada mi je on dodao, opalio sam", rekao je sretni Graham nakon utakmice.

On je utakmicu završio s 15 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Brandon Ingram je bio najefikasniji kod Pelicansa s 34 poena uz 8 skokova i 4 asistencija dok je Gilgeous-Alexander predvodio Thunder s 33 poena i 5 skokova. New Orleans je sada na omjeru 9-21 dok je Oklahoma na 8-19.

Linker
27. travanj 2024 21:52