Gregg Popovich

 SCREENSHOT
‘MOŽETE LI PRESTATI?‘

VIDEO Scena kakvu NBA ne pamti: Legenda uzela mikrofon usred utakmice i očitala lekciju navijačima

Gregg Popovich pokušao je smiriti uzavrele strasti kada su navijači počeli zviždati Kawhiju Leonardu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2023. 09:31

Zanimljive scene vidjela je publika u San Antoniju u NBA ogledu domaćih Spursa i LA Clippersa. Gosti iz Los Angelesa upisali su sedmu uzastopnu pobjedu u međusobnim susretima (102:109), a bivši najbolji igrač domaće momčadi Kawhi Leonard našao se na udaru domaćih navijača.

Kad je početkom druge četvrtine krenuo izvoditi slobodna bacanja, dvorana je bila ispunjena zvižducima navijača Spursa koji mu nisu oprostili razmjenu 2018. godine. Od tada je Leonard redovito dočekivan zvižducima u San Antoniju, a trener domaćina Gregg Popovich uzeo je mikrofon službenog spikera te je pokušao smiriti uzavrele strasti.

- Ispričajte me na trenutak. Možemo li prestati sa svim zvižducima i pustiti ove dečke da igraju? To nismo mi. Prestanite zviždati - rekao je Popovich.

Kasnije je pred novinarima objasnio kako nije želio da navijači Leonarda dodatno motiviraju.

- Mislim da svatko tko imalo zna o sportu ne bode medvjeda - kazao je Popovich.

image
RONALD CORTES Getty Images Via Afp

Nije previše pomoglo, jer je Leonard od ukupno 26 poena postigao 18 nakon Popovichevog obraćanja publici. Kasnije je komentirao kako nije bio potpuno svjestan što se tada događalo jer se koncentrirao na slobodna bacanja.

Nakon Popovichevog apela, zvižduci su postali još glasniji, a svoju su ‘porciju‘ dobili i ostali gostujući igrači, osobito James Harden.

- Ako ne budem nosio dres Spursa, vjerojatno će mi u San Antoniju zviždati do kraja moje karijere. Kao što sam rekao, oni su jedni od najboljih navijača u ligi i vrlo su natjecateljski raspoloženi. Kad sam na ulici ili idem u restorane, navijači mi pokazuju ljubav. Tako je kako je - pomirljivo je komentirao Kawhi Leonard.

Linker
18. veljača 2024 06:23