U emisiji je, uz Shaqa, bio i Charles Barkley

 JAMIE SCHWABEROW Getty Images Via Afp
SVI VOLE NIKOLU

VIDEO: Shaq oduševljen Jokićem i želi upoznati njegovu braću, srpski as se nakon velike pobjede sjetio Dražena

‘Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno za one iz Jugoslavije‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. lipanj 2023. 08:49

Nikola Jokić još je jednom oduševio košarkaški svijet. Upisao je srpski košarkaš triple-double (27p, 14a, 10s) u pobjedi Denvera u prvoj utakmici finala protiv Miamija, a nakon te utakmice NBA analitičari su se natjecali u hvaljenju Jokića. Jedan od pobjednika u toj kategoriji je Shaquille O‘Neal koji je za Jokića imao birane riječi.

- Što reći o njemu? On je prava definicija kako ne treba forsirati nego treba pustiti da igra dođe do tebe. Impresivan je kao asistent, kao strijelac, kao vođa momčadi - rekao je Shaq nakon utakmice te dodao:

- Nevjerojatno je što je on napravio. On praktično u prvih pet-šest minuta ne samo da nije imao šut prema košu, nego ga nije ni želio. Obično se najbolji igrači pojedinih momčadi žele nametnuti odmah na početku utakmice i dobiti poneki napad za sebe, ali on je odlučio kreirati prilike za svoje suigrače. Jokić je definicija sjajnog igrača. Ne samo da on izgleda odlično dok igra, nego cijelu momčad čiji boljom. On definitivno igra košarku na pravi način.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Jokić se kasnije priključio Shaqu, Charlesu Barkleyju i Grantu Hillu u studiju, a O‘Neal je i tada nastavio s pohvalama.

- Jako rijetko hvalim visoke igrače, ali tebi moram dati sve pohvale ovog svijeta. Ovo je bilo jako impresivno gledati - rekao je Shaq te u svojem stilu proglasio Jokića članom ‘The Big Man Alliance‘, odnosno ga uvrstio među najveće centre svih vremena.

Jokić je uzvratio rekavši da je Shaq igrač po kojem je oblikovao igru.

Dobro raspoloženje između Jokića i Shaqa se nastavilo kada je slavni Amerikanac rekao Jokiću kako želi upoznati njegovu braću.

Iako je istaknuo Shaqa kao igrača kojeg je pratio, Jokić je ipak rekao kako nije puno gledao NBA ligu u djetinjstvu.

- Dražen Petrović i Vlade Divac bili su među prvim košarkašima koji su došli u Europu. Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno one iz Jugoslavije - istaknuo je Jokić, a onda uputio riječi pohvale za Miami.

- Nisam previše uzbuđen nakon ove pobjede, fokusiran sam na ono što je ostalo jer sam svjestan što je Miami u stanju napraviti. Oni su već izbacili neke odlične momčadi koje su u regularnoj sezoni bile bolje od nas. Ova pobjeda nas nije opustila - zaključio je srpski košarkaš.

Linker
25. travanj 2024 10:33