MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
POGLEDAJTE SITUACIJU

VIDEO Srbija poludjela na suce: ‘Jokić i Denver su pokradeni, svijet bruji o nevjerojatnoj odluci!‘

Sporna je situacija iz posljednje četvrtine kada je Adebayo blokirao Murrayjev šut
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 09:13

Srbija je bila u euforiji nakon što je Denver prije tri dana pobijedio Miami u prvoj utakmici NBA finala, ali danas je atmosfera drukčija. Heat je noćas slavio sa 111:108 i tako oduzeo Nuggetsima prednost domaćeg terena, a u Srbiji se traže krivci za takav rezultat.

Naglašava se kako suigrači Nikole Jokića nisu reagirali kako treba, kako su igrači Miamija pogađali šuteve koje su promašivali u prvoj utakmici, ali se priča i o sudačkim greškama na utakmici.

Tako se na Kuriru, Informeru, Blicu i drugim medijima piše o situaciji iz posljednje četvrtine utakmice kada je Bam Adebayo blokirao šut Jamala Murrayja. U tom trenutku su ostale oko četiri i pol minute do kraja utakmice, Miami je imao 104:93 nakon preokreta u posljednjoj četvrtini, Murray je išao na ulaz i u visokom luku uputio loptu prema obruču, ali Adebayo je visoko skočio i blokirao njegov udarac. Možda malo i previsoko jer je usporena snimka pokazala kako je lopta bila u silaznoj putanji.

‘Denver je pokraden! Navijači Nuggetsa bijesni, suci oštetili Jokića i družinu‘, ‘Jokić i Denver pokradeni: Svijet bruji o nevjerojatnoj sudačkoj odluci‘, ‘Je li ovo presudilo utakmicu? Suci krupno oštetili Denver, navijači bijesni zbog pljačke‘, naslovi su na srpskim portalima, a o cijeloj situaciji piše i američki novinar John Hollinger s The Athletica.

- Ovo nije razlog zbog čega je Denver izgubio, ali NBA suci nikako ne smiju propustiti dosuditi ovu situaciju ispravno. Očigledno je da je lopta u silaznoj putanji, a ionako znate da je to tako svaki put kada je igrač ovako dohvati - napisao je Hollinger.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Linker
30. rujan 2023 17:00