Jordanov ‘The Shot‘

 Screenshot
‘NEVJEROJATAN POTEZ‘

VIDEO: Svi se dive novom junaku! Ovo je u cijeloj povijesti NBA lige napravio još samo Michael Jordan

‘Lopta je stigla do mene i uspio sam zabiti. Nitko sretniji od mene. Cijela sezona nam je visila o koncu‘
Piše: SN/HinaObjavljeno: 28. svibanj 2023. 09:03

Košem Derricka Whitea sa zvukom sirene košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Miami Heat 104:103 u šestoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige i u seriji na četiri pobjede izjednačili rezultat na 3-3.

Boston će tako u svojoj dvorani TD Gardenu u sedmoj utakmici imati priliku postati prva momčadi u povijesti NBA lige koja je pobijedila u play-off seriji iako je izgubila prve tri utakmice.

image
MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

Osim junaka Whitea, Boston su do pobjede u Miamiju predvodili Jayson Tatum s 31 i Jaylen Brown s 26 poena, iako nisu uspjeli pogoditi nijednu tricu iz 12 pokušaja.

U Miamiju je najviše zabio Jimmy Butler, 24 poena, ali uz kriminalan šut 5-21.

"Derrick White, kao udar munje, pojavio se niotkuda i spasio dan, čovječe. Nevjerojatan potez", oduševljen je svojim suigračem bio Jaylen Brown, dok je junak Bostona ovako prokomentirao infarktnu završnicu:

"Lopta je stigla do mene, i uspio sam zabiti. Nitko sretniji od mene nakon ovoga. Cijela sezona nam je visila o koncu, nismo se još htjeli oprostiti", komentirao je White

A on je noćas postao tek drugi igrač u povijesti NBA lige koji je spasio svoju momčad ispadanja u doigravanju košem sa zvukom sirene.

Prvi je bio Michael Jordan protiv Clevelanda daleke 1989. godine. Chicago je tada u petoj odlučujućoj utakmici slavio sa zvukom sirene 101:100, a Jordan je ukupno ubacio 44 poena u tom epskom okršaju koji je, na neki način, označio uspon mitskih Bullsa.

NEZABORAVNI JORDANOV "THE SHOT" POGLEDAJTE OVDJE.

Inače, u dugoj povijesti NBA doigravanja 150 puta se dogodilo da jedna momčad zaostaje 0:3 u seriji i ni jednom se dosad nije zbio veliki preokret, a Boston je sada u prilici da to učini.

Sedma utakmica igra se u ponedjeljak navečer u Bostonu.

image

Jayson Tatum i Derrick White

MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

"Ovo je očito serija na sedam utakmica, ne postoji ništa ljepše od ‘sedme‘", rekao je nakon susreta trener Miamija Erik Spoelstra, iako bi, vjerojatno, puno radije da je sve završilo u šestoj.

Linker
25. travanj 2024 00:18