Šut LeBrona Jamesa za rekord

 SCREENSHOT: VIDEO
SJAJAN ŠUT

VIDEO: Trenutak u kojem je LeBron prestigao Jabbara - Lakersi su gubili, ali nikome to nije bilo važno

LeBron je rekord srušio šutem preko Oklahominog Kenricha Williamsa
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2023. 09:29

Igrala se posljednja minuta treće četvrtine utakmice između Los Angeles Lakersa i Oklahoma City Thundera. LeBron James je prije toga postigao 34 poena i nedostajao mu je samo još jedan da se izjednači s Kareemom Abdul-Jabbarom na vrhu liste najboljih strijelaca u NBA ligi svih vremena. Iako su Lakersi gubili, publika u Staples Centru, koji se sada službeno zove Crypto.com arena, je bila na nogama. Svi su čekali da se ‘Kralj‘ uspne i na ovo prijestolje.

Russell Westbrook je dodao loptu Jamesu na ‘visokom postu‘, on je uzeo dribling protiv Oklahominog Kenricha Williamsa, oslobodio se napravivši mali korak unatrag, digao se na šut i - pogodio.

Povijest NBA lige je ispisana dok je na semaforu stajalo da je ostalo 10,9 sekundi do kraja treće četvrtine. LeBron James je postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige. Amerikanci ovakve stvari ne prepuštaju slučaju, utakmica je odmah zaustavljena kako bi se Jamesu pružila dostojna počast, a televizijske kamere su odmah uhvatile Abdul-Jabbara koji je sjedao u prvom redu. Pljesak najvećem centru svih vremena svojem nasljedniku na listi nevjerojatnog rekorda koji je sada samo Jamesov. Točno 38.390 poena. Kareem je ostao na 38.387...

image

LeBron James

SOFASCORE

Grafika: SofaScore

Linker
20. travanj 2024 11:22