Nikola Jokić vara Deandrea Aytona

 SCREENSHOT: VIDEO
GDJE GLEDAŠ, AYTONE?

VIDEO: Varka stoljeća! Izabrali ga prvim pickom prije Dončića, a sinoć ga Jokić potpuno osramotio

Srpski košarkaš je još jednom pokazao klasu u dvoboju sa svojim protivnikom s Bahama
Piše: SNObjavljeno: 05. veljača 2024. 19:06

Trebao je to biti centarski dvoboj na vrhu koji će trajati godinama. Barem su tako mislili čelnici Phoenixa kada su na draftu 2018. prvim pickom izabrali Deandrea Aytona. Centar koji je oduševio na sveučilištu Arizona trebao je Sunsima donijeti stabilnost pod košem, a između ostalog i dvoboje s Nikolom Jokićem koji je tada počeo s uzdizanjem na sam vrh NBA lige.

No, od vrhunskih centarskih dvoboja nije bilo ništa. Imali su Jokić i Ayton nekoliko zanimljivih međusobnih mečeva, ali centar s Bahama je daleko od one razine na kojoj se nalazi srpski. Sunsi su odustali od njega, poslali ga ovog ljeta u Portland pa su tako priznali nevjerojatnu grešku da su Aytona izabrali ispred Luke Dončića koji je na tom draftu izabran četvrtim pickom.

Jokić i Ayton su se susreli sinoć u Denveru, na novom susretu između Nuggetsa i Blazersa. Ayton je imao dobru utakmicu, postigao 27 poena uz 9 skokova i 4 asistencije, ali ostat će upamćen po situaciji iz druge četvrtine kada ga je Jokić doslovno ismijao. Krenuo je srpski košarkaš u varku šuta, takozvani ‘pump fake‘, a Ayton ne samo da je nasjeo nego je još pogledao prema košu da vidi kako je Jokićev pokušaj šuta završio. Dvostruki MVP lige je projurio pored njega, a televizijski komentatori su ovu akciju prozvali ‘varkom stoljeća‘. Nisu daleko...

Linker
18. travanj 2024 16:29