Mario Hezonja i Bojan Bogdanović
 Erik Williams / Steve Mitchell / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: VELIKA HRVATSKA VEČER U NBA LIGI Bogdanović zabio osobni rekord sezone u porazu Pacersa, Hezonja najbolji igrač u pobjedi Orlanda!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 06. veljača 2018. 08:39

Sjajnu večer na NBA parketima jučer su imali hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Mario Hezonja.

Pacersi su u Indianapolisu ugostili Wizardse, ali bez najboljeg igrača Victora Oladipa i bez playa Darrena Collisona, dok je momčad iz Washingtona igrala bez Johna Walla. Nažalost po Indianu, njihova igra je zbog ozlijeđenih igrača više ispatila nego ona Wizardsa, koji su slavili rezultatom 111-102.

Veću odgovornost u igri zato je imao Bojan Bogdanović koji je za 37 minuta na terenu bio najbolji strijelac utakmice s 29 poena (šut iz igre 9/15, trica 5/7, slobodna bacanja 6/7), kojima je dodao i 4 skoka, dvije asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. To je ujedno i najveći broj poena koji je ove sezone zabio košarkaš iz Mostara. No, za pobjedu nije bilo dovoljno.

- Vic (Oladipo, op. a.) je naš ključni igrač. Znali smo da će biti teško bez njega i Collisona. Obojica igraju puno minuta i ostali smo bez dva igrača u rotaciji. Mislim da Washington nije pobijedio, koliko smo mi izgubili utakmicu zbog previše izgubljenih lopti i previše lakih poena koje smo primili - rekao je Bogdanović nakon utakmice.

Osim hrvatskog reprezentativca u redovima Pacersa dobar učinak su ostvarili Joe Young i Domantas Sabonis koji su s klupe ubacili 17, odnosno 15 poena. S druge strane, čak je osam igrača Wizardsa zabilo dvoznamenkasti broj poena, a najviše Bradley Beal, koji je utakmicu završio s 21 poenom.

- Mislim da su svi pridonijeli pobjedi i igrali dobro - kratko i precizno je zaključio trener Washingtona Scott Brooks nakon utakmice.

Za razliku od Bogdanovića, Mario Hezonja jučer se veselio rijetkoj pobjedi Orlanda, tek 16. ove sezone. Momčad Magica u dramatičnoj utakmici je slavila u gostima kod Miamija rezultatom 111-109, a mladi Dubrovčanin pritom je odigrao jednu od najboljih utakmica svoje karijere.

Kako je Aaron Gordon ozlijeđen, Hezonja je utakmicu počeo u prvoj petorci te je za 32 minute ubacio 20 poena (šut iz igre 7/14, trica 4/9, slobodna bacanja 2/2) i tome dodao pet skokova, tri asistencije, 2 ukradene lopte i jednu blokadu. Mario je utakmicu završio i kao najbolji strijelac Orlanda, predvodeći šest igrača Magica koji su zabili dvoznamenkasti broj poena.

- Ne obraćam suviše pozornosti na to kako igram budući da znam što mogu napraviti, ali dok god pobjeđujemo sretan sam jer pomažem svojim suigračima - rekao je Dubrovčanin koji je u zadnje četiri utakmice igra na prosjeku od 16,5 poena, 4 skoka, 2,5 asistencije, 1,3 ukradene lopte i 0,8 blokada, dobro iskoristivši ukupno 111 minuta koje je proveo na parketu. Osim njega najviše su u pobjedi Orlanda zabili Jonathan Simmons i D.J. Augustin koji su ubacili po 16 poena svaki.

U momčadi Heata Josh Richardson je zabio 20 poena, Hasan Whiteside je dodao 19 uz 14 skokova, dok je prvi slovenski all star igrač u povijesti, Goran Dragić, zabio 13 poena uz 9 skokova i 7 dodavanja.

Rezultati:

Miami Heat - Orlando Magic 109-111

(Mario Hezonja je odigrao 31 minutu za Orlando, zabio je 20 koševa i upisao pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i jedan blok)

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 111-91

Indiana Pacers - Washington Wizards 102-111

(Bojan Bogdanović je odigrao 36 minuta za Indianu, zabio je 29 koševa, upisao je četiri skoka, dvije assitencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok)

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 109-133

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 121-104

Sacramento Kings - Chicago Bulls 104-98

LA Clippers - Dallas Mavericks 104-101

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 04:17