Kukoč i Rakitić

 YOUTUBE
Za NBA Europe

Video: Velika rasprava Tonija Kukoča i Ivana Rakitića! Evo koga su proglasili ‘nogometnim Jordanom‘

Razgovor je objavljen povodom 75 godina NBA lige.
Piše: S.N.Objavljeno: 01. prosinac 2021. 14:41

Osim što je sjajan nogometaš, Ivan Rakitić je i veliki zaljubljenik u košarku, a ove je godine dobio veliku čast da bude dio žirija koji će izabrati najbolje europske petorke košarkaša koji su igrali u NBA ligi. U tom izboru sigurno će se naći mjesto i za Tonija Kukoča, a upravo je s njim Rakitić napravio mini intervju za NBA Europe.

U video intervjuu Rakitić je očigledno bio impresioniran činjenicom da razgovara s Kukočem i to nije skrivao, a osim dogovora za igranje golfa u Sevilli, posjetu Bullsa u Chicagu te druženju na hrvatskoj obali, Rakitić i Kukoč su usporedili Barceloninu momčad, kojoj je Rakitić bio član, s Kukočevim Bullsima.

"Možda bi se ona momčad s kojom sam igrao u Barceloni mogla usporediti s tvojim Chicagom", pokrenuo je cijelu priču Rakitić, a Kukoč se nadovezao:

"Slažem se. Kada me ljudi pitaju kakva je bila momčad Bullsa, a nisu toliko dobri u poznavanju košarke, uvijek usporedim s Barcelonom. To su momčadi u kojima su svi žrtvovali pojedinačne želje u korist momčadi. Kada imate povjerenje u svoje suigrače, onda je lakše postići sve ciljeve koji nisu toliko dostupni svim igračima i momčadima."

Rakitić je u cijelu priču odmah uključio i usporedbu Lionela Messija s Michaelom Jordanom.

"Za nas u nogometu je Lionel Messi je Michael Jordan, a siguran sam da njih obojica znaju da bez momčadi iza njih ne bi ostvarili sve ono što su napravili u karijeri."

I ovdje se Kukoč složio, ali i dodao nešto važno:

"Michael Jordan i Scottie Pippen su jako svjesni što su im suigrači donijeli i koliko je svaki igrač važan u uspjehu momčadi. Neće svatko igrati 35-40 minuta, ali u onih 5-10 minuta će donijeti nešto posebno, nešto što je bilo potrebno momčadi da bi pobijedili u utakmicama. Slažem se da je Messi nogometni Jordan, ali svi znaju da su nogomet i košarka momčadski sportovi i da je potrebno da svi suigrači i treneri budu na istoj liniji da bi se ostvario uspjeh. Imao sam sreću da sam bio dio nečega poput toga."

Rakitić nije mogao bez novih pohvala za Kukoča.

"Moraš znati da ono što su Jordan i Pippen značili za cijeli svijet, ti si značio za hrvatski narod jer si ti naš Michael Jordan. Kada sam ja odrastao prije nego sam uzeo košarkašku loptu morao sam znati tko je Toni Kukoč. "

"Hvala. Cijenim to, posebno kada dolazi od tebe koji si ostvario puno toga u nogometu. No, u našoj zemlji morate početi s treninzima, Imali smo sjajne trenere koji nam pokazali kako da igramo na pravi način, bilo u košarci ili nogometu. A na kraju si ipak morao biti sretan da imaš dobru generaciju suigrača da bi ostvario uspjeh na ovakvom nivou", zaključio je Kukoč.

Linker
27. travanj 2024 04:13