Rudy Gobert udara Kylea Andersona

 SREENSHOT: VIDEO
KAOS U NBA

VIDEO: Zvijezda od 200 milijuna dolara poludjela nakon uvrede i šakom udarila suigrača za vrijeme utakmice

Rudy Gobert je nakon incidenta odmah poslan u svlačionicu, a zatim i kući
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 10. travanj 2023. 08:28

Završnica NBA sezone donijela je puno uzbuđenja i napetosti, ali nismo očekivali kako će one kulminirati među suigračima, a upravo se to dogodilo. Naime, u sinoćnjim utakmicama vidjeli smo čak dva fizička obračuna na suigračima na klupama njihovih momčadi.

Minnesota i New Orleans su igrali međusobni dvoboj za što bolji plasman u play-in turniru, a iako je frcalo na parketu, prava eskalacija se dogodila na klupi Timberwolvesa u drugoj četvrtini. Kyle Anderson je nešto objašnjavao Rudyju Gobertu koji nije bio zadovoljan tim primjedbama. Televizijska snimka je jasno pokazala kako je među njima došlo do svađe koja je kulminirala na nevjerojatan način - Gobert je udario Andersona u prsa.

U isti trenutak su reagirali svi suigrači, ponajprije Taurean Prince koji je spriječio da dođe do većeg obračuna, a Gobert je otjeran u svlačionicu. On se više nije vraćao u igru, čak ni na klupu, a trener Chris Finch poslao ga je kući.

- Nezrelost je naš problem tijekom cijele sezone. bili smo nezreli u pogrešna vremena, ali sada se moramo usredotočiti na ono što nas čeka - Finch nakon utakmice nije želio detaljnije komentirati incident.

Novinari ESPN-a su došli do informacije da je Goberta naljutila Andersonova rečenica ‘shut the fuck up, bitch‘

Gobert se kasnije ispričao putem Twittera:

- Emocije su me savladale. Nisam trebao reagirati onako kako jesam bez obzira na to što je rečeno. Želim se ispričati navijačima, organizaciji, a posebno Kyleu, koga istinski volim i poštujem kao suigrača - napisao je Francuz kojeg je Minnesota dovela uoči ove sezone iz Utah Jazza te za njega dala četiri picka prve runde, jednu zamjenu pickova prve runde te još pet igrača (Patrick Beverley, Jarred Vanderbilt, Walker Kessler, Malik Beasley, Leandro Bolmaro). Sada im je Francuz u najvažnijoj utakmici sezone ovako vratio. Gobert je, inače, s Jazzom u ljeto potpisao ugovor vrijedan 205 milijuna dolara.

Nervozno je bilo i na klupi Clippersa gdje su se na klupi posvađali Mason Plumlee i Bones Hyland. Mladi bek je u jednom trenutku odgurnuo centra, ali se sve na tome završilo.

- Bila je važna utakmica pa je bilo i dosta nervoze. Nakon tog incidenta zaigrali smo bolje - komentirao je trener Clippersa Doc Rivers.

Linker
24. travanj 2024 02:26