Stephen Curry i Draymond Green su osvojili svoj četvrti NBA naslov

 ELSA Afp
SEDMI NASLOV

Warriorsi se vratili na vrh, jedan od junaka finala otkrio: ‘Imali smo strašne dane, proliveno je puno suza‘

Pobjedom nad Bostonom (103:90) Golden State je došao do novog naslova NBA prvaka.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. lipanj 2022. 07:35

Golden State Warriorsi su po sedmi put osvojili naslov NBA prvaka. Iako je Boston igrao na domaćem terenu nije mogao doći do pobjede protiv Warriorsa koje je predvodio Stephen Curry. On je seriju završio s prosjekom od 31,2 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, a noćas je ubacio 34 poena te imao po 7 skokova i asistencija te 2 ukradene lopte. Dovoljno za prvi naslov MVP-a.

"Pronašli smo način da završimo ovu seriju. Sve je ovo dio šampionskog pedigrea, našeg iskustva. Ovo smo gradili 10-11 godina i definitivno puno znači kada dođeš na ovaj nivo", rekao je Curry nakon utakmice koja je odlučena krajem prve i prvim dijelom druge četvrtine. Tada su Warriorsi anulirali prednost koju su Celticsi imali na početku utakmice te otišli na 20-ak razlike. Igrači Bostona su se u tom trenutku pomalo i raspali, nisu se uspjeli vratiti te je Golden State na kraju pobijedio sa 103:90.

"Sve se isplatilo. Imali smo strašne dane, proliveno je puno suza... Znali smo da postoji mogućnost da se ovo dogodi, ali kada se dogodi shvatiš koliko je to ludo", izjavio je Klay Thompson, igrač kojeg su svi igrači Golden Statea isticali nakon osvajanja naslova jer je on personifikacija svega što se događalo momčadi posljednjih godina.

Thompson se ozlijedio u finalu 2019. protiv Toronta, nije igrao pune dvije sezone u kojima su Warriorsi pali na dno i počeli se vraćati prema vrhu. Vratio se na parket ove godine, taman da se uklopi u novu lijepu slagaljku koju su Warriorsi složili na putu prema novom naslovu. Nije to onaj stari Thompson, ali i dalje igra jako dobro. U posljednjoj utakmici ovog finala upisao je 12 poena, 5 skokova te po 2 asistencije i ukradene lopte.

Curry i Thompson su bili dio momčadi Warriorsa u sva četiri pohoda na titulu baš kao i Draymond Green te Andre Iguodala. Green je bio na meti navijača Bostona tijekom ove serije koji su mu skandirali 'Je*i se, Draymonde'. No, on im je odgovorio s 12 poena, 12 skokova, 8 asistencija te po 2 osvojene lopte i blokade. Uz to je napokon pogodio i dvije trice, a prije ove utakmice promašio je svih 11 dalekometnih pokušaja koje je imao.

"Definitivno mi puno znači osvojiti naslov pred ovom publikom. Ovi navijači me nisu štedjeli, bilo je stvarno teško i zbog toga je sjajno osvojiti naslov ovdje", rekao je Green nakon utakmice te dodao:

"Cijenim ove navijače, oni imaju nevjerojatnu energiju i svaka im čast. Ali mi smo napravili što smo napravili pa dobrodošli natrag na zabavu Warriorsa!"

A koliko je skandiranje navijača Bostona imalo utjecaja na Warriorse dovoljno govori podatak da su prilikom slavlja u svlačionici, između gutljaja šampanjca, igrači Golden Statea počeli skandiranje 'Je*i se, Draymonde!'. Sve je lako i zabavno kad si na vrhu, a Warriorsi su zaslužili da tu budu.

Linker
21. travanj 2024 02:34