KATELYN MULCAHY Afp
TEK MU JE 37

Zauvijek mlad u ligi mladih igrača: Pogledajte strašnu statistiku LeBron Jamesa u zadnjih 7 utakmica

I dalje je Kralj: ‘Ponekad morate podsjetiti ljude da i dalje možete raditi stvari na visokom nivou‘
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 01. siječanj 2022. 22:45

LeBron James je u sjajnom košgeterskom nizu - u zadnjih sedam utakmica ubacuje preko 30 poena, s tim da je u posljednjoj pobjedi nad Portlandom ubacio 43 poena (uz 14 skokova) i to uz sjajnu efikasnost: iz igre je šutirao 61,5% (trice 5/10). I sve to s centarske pozicije koju okupira u izbivanju ozlijeđenog Anthonyja Davisa.

A da će se James možda i zadržati na mjestu petice (na kojoj bi ga mnogi voljeli češće gledati u ovom sastavu Lakersa) i kada se Davis vrati na parket, sugerirao je strateg momčadi iz LA-a Frank Vogel, koji želi da mu James i Davis budu primarni centri.

Jamesu je očito svejedno na kojoj poziciji igra, odredio si je da će se dalje puno pažnje posvećivati zabijanju visokog broja poena.

image
KATELYN MULCAHY Afp

- Ponekad morate podsjetiti ljude da i dalje možete raditi stvari na visokom nivou. Osjećam se blagoslovljeno zbog toga i nastaviti ću to raditi. Jer o tome se radi na kraju dana, ako uložite potreban napor sve ostalo će se već posložiti, rekao je James nakon slavlja nad Portlandom.

Osim što je Trail Blazersima ubacio 43 poena, James je to postigao i u rekordnom vremenu za ispod 30 minuta zbog čega je postao najstariji košarkaš koji je za manje od pola sata provedenih na parketu zabilježio takvu statistiku.

- Svaki dan pokušavam pripremiti um, tijelo i dušu na to kako da ostanem mlad u ligi mladih igrača, rekao je James koji je 30. prosinca proslavio 37. rođendan.

image
KATELYN MULCAHY Afp

Četverostruki NBA prvak je sada u scorerskoj seriji kakvu nije zabilježio još od 2013. i tijekom posljednjih sedam utakmica je na prosjeku od 36 poena i 58% šuta. Uz to, "Kralj" hvata 11 skokova i dijeli 6,1 asistenciju, čime je zasjeo u društvo Jordana, Birda, Abdul-Jabbara, Chamberlaina i Baylora, koji su jedini imali takvu statistiku kroz sedam utakmica.

- Nisam igrač koji izađe na parket i onda samo pokušava pogoditi puno šuteva. Želim biti efikasan u svakoj utakmici u kojoj nastupam. Pa stoga kakav god da je moj niz, ponosniji sam na činjenicu da sam u tom nizu bio iznimno efikasan. Takav sam kao košarkaš, zaključio je superstar Lakersa.

Linker
23. travanj 2024 21:36