PANIKA U OBRANI

Nestali u dvije sekunde: Svi su pobjegli kad je LeBron krenuo na zakucavanje

E sad, da li su obojica krenuli preuzeti slobodnog igrača Cavsa na trici ili su pobjegli u strahu od 108 kilograma jurućeg LeBrona, teško je reći
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 21. svibanj 2015. 18:15

Košarkaši Clevelanda poveli su 1-0 u finalu Istočne konferencije gostujućom 97-89 pobjedom nad Atlantom. Cavse je predvodio njihov najbolji igrač LeBron James, koji je utakmicu završio s 31 košem, osam skokova i šest asistencija.

Osim što je popunio statističke kategorije te uz šuterski raspoloženog J.R. Smitha bio ključan čovjek u pobjedi, LeBron je utakmicu obilježio i moćnim tomahawk zakucavanjem 40 sekundi prije kraja utakmice. Taj potez je potvrdio slavlje Cavsa, a zanimljiv je i zbog neobične obrambene reakcije dvojice domaćih košarkaša - Kylea Korvera i Kenta Bazemorea.

U trenutku kad je James prošao Millsapa i sjurio se prema obruču, obojica su krenuli prema njemu pa se panično izmakli u stranu dok je 'Kralj' zabio loptu niz obruč. E sad, da li su obojica krenuli preuzeti slobodnog igrača Cavsa na trici ili su pobjegli u strahu od 108 kilograma jurućeg LeBrona, teško je reći. Ako je i bilo ovo drugo, teško im je zamjeriti, budući da bi ih u suprotnom čekao opaki 'poster dunk' i potencijalno dodatno slobodno bacanje za Jamesa.

Linker
08. svibanj 2024 02:32