NBA

NEVJEROJATAN ŠUT PAULA Ozlijeđen u zadnjoj sekundi izbacio aktualne prvake

Momčadi su se mijenjale u vodstvu čak 31 put, posljednji put u zadnjoj sekundi
Piše: Ivan BačaniObjavljeno: 03. svibanj 2015. 12:07

Bilo je logično da se najzanimljivija serija prve runde ovogodišnjeg NBA doigravanja odluči u posljednjem šutu i to u dvoboju dvojice najboljih igrača momčadi. Chris Paul je unatoč ozljedi sjajno igrao i sekundu prije kraja šutom preko Tima Duncana donio Clippersima pobjedu 111-109 (4-3 u seriji) protiv aktualnih prvaka Spursa i prolazak u sljedeći krug play-offa.

Upravo je Duncan pogodio dva bacanja devet sekundi prije kraja, da bi Paul prodorom po desnoj strani i šutom jednom rukom bacio Staples Center u ekstazu.

- Trener je zvao Blakea Griffina i mene prije utakmice kako bi razgovarali o tome što ćemo učiniti ako bude odlučivao zadnji šut. Bili smo već nekoliko puta u takvim situacijama ove sezone, ali uglavnom nisam pogađao. Konačno je proradilo kad je bilo najpotrebnije - rekao je Paul.

Momčadi su se mijenjale u vodstvu čak 31 put, posljednji put u zadnjoj sekundi.

- Nevjerojatan šut. Znao sam da igra ozljeđen, ali vidi se da je pravi vođa. Bilo je sjajno gledati ga, ali volio bih da nisam na drugoj strani - kazao je Tim Duncan.

Paul je zabio 27 poena, a od 18 u drugom poluvremenu četiri su bile iznimno važne trice. Duncan je došao 27 koševa i 11 skokova, što mu je bio šesti double-double u seriji.

Clippersima je to tek četvrti put u povijesti da su prošli u konferencijsko polufinale. Protivnik će im biti Houston Rocketsi.

Linker
25. travanj 2024 15:28