PREGAZILI HOUSTON

Nezaustavljivi Curry ruši rekorde, Warriorsi na pragu prvog finala u 40 godina

Rocketsima je to prvi put u sezoni da su izgubili tri zaredom, a niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije se uspjela vratiti nakon 0-3
Piše: Ivan BačaniObjavljeno: 24. svibanj 2015. 11:26

Stephen Curry ponovno je vodio Golden State do pobjede protiv Houstona u finalu Zapadne konferencije NBA lige. Nakon što su prve dvije utakmice dobili s ukupno pet razlike, Warriorsi su pregazili Rocketse sa 115-80 uz 40 poena najboljeg igrača lige i došli do vodstva 3-0.

Do kraja druge četvrtine Golden State je već imao prednost od 26 poena i vidjelo se da će utakmica ići samo u jednom smjeru. Warriorsi su na pragu prvog velikog finala od 1975., a Curry je zabio sedam trica i srušio record po broju ubačaja iza linije za tri poena u doigravanju u jednoj sezoni (64). Dodao je sedam skokova i pet asistencija.

Trener Warriorsa Steve Kerr kratko je opisao novi fantastičan nastup svog MVP-a.

- Steph je jednostavno bio Steph.

Curry kaže da je priča o naslovu ono što ih tjera do krajnjih granica.

- Svjesni smo da je ovo poseban trenutak, svu snagu smo usmjerili da ostvarimo sretan kraj ove priče. Teško je ne biti emotivan.

Draymond Green i Klay Thompson su dodali 17 koševa za Warriorse. Najbolji igrač Houstona James Harden završio je utakmicu sa 17 poena (10 od 11 iz slobodnih bacanja), ali je ubacio tek tri šuta iz igre od 16 pokušaja.

Rocketsima je to prvi put u sezoni da su izgubili tri zaredom, a niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije se uspjela vratiti nakon 0-3.

Linker
04. srpanj 2024 20:28