NBA PLAYOFF

'Nije dozvolio da izgubimo' LeBron sam svladao Hawkse pa se srušio od iscrpljenosti

Dao sam sve što imam. Igrao samo do krajnjih granica iscrpljenosti, i tijelo je naprosto otkazalo - rekao je LeBron poslije velike utakmice
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 25. svibanj 2015. 12:51

LeBron James otvorio je treću utakmicu finala Istočne konferencije s deset uzastopnih promašaja. Tijekom ostatka ogleda ispucao je čak 37 lopti, od čega je pogodio 14, za nimalo impresivnih 37 posto šuta iz igre. Od šest pokušaja za tricu, pogodio je samo jednu.

No, trica koju je pogodio rasprala je mrežicu 36 sekundi prije kraja produžetka te dovela Cavse u vodstvo od jedan razlike. Nakon što je Atlanta upropastila sljedeći napad, LeBron je zabio nova dva poena i osigurao 114-111 pobjedu Clevelanda i praktički nedostižno 3-0 vodstvo u seriji.

Kralj James odigrao je jednu od najvećih utakmica u povijesti NBA doigravanja te samostalno pobijedio momčad Atlante. Koliko je dobar bio, možda najbolje priča onaj drugi dio statistike koji smo sakrili iz uvoda. Alfa i omega kluba iz Clevelanda ubacio je 37 poena, uhvatio 18 skokova te 13 puta asistirao za koš. Tek je Charles Barkley prije više od dvadeset godina ostvario sličan statistički učinak u doigravanju (43 poena, 15 skokova, 10 asista), a nitko drugi nije došao ni blizu.

LeBronu je ovo ujedno bio 12 triple-double učinak u playoffu, čime se na drugom mjestu odvojio od sadašnjeg trenera Bucksa, Jasona Kidda. Na prvom mjestu je s 30 takvih utakmica nedodirljiv legendarni Oscar Robertson.

Nakon utakmice trener Blatt rekao je o svojoj zvijezdi: "Naprosto nam nije dao da izgubimo" Budući da se odmah na kraju utakmice srušio na sve četiri od iscrpljenosti, možemo dodati kako LeBron prvenstveno nije dao sebi da izgubi. Kako je sam rekao: "Dao sam sve što imam. Igrao samo do krajnjih granica iscrpljenosti, i tijelo je naprosto otkazalo"

Srećom po Cavse, nije prije kraja utakmice.

Linker
09. svibanj 2024 23:30